Son kulisler: İYİ Parti dağılacak, Osman Kavala serbest kalacak

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, İYİ Parti’de bayramdan sonra deprem yaşanacağını ve bazı İYİ Partili vekillerin AKP'ye geçeceği iddiasında bulundu. Bir diğer iddia ise Osman Kavala'nın serbest bırakılması.

KRONOS 09 Haziran 2024 GÜNDEM

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, son Ankara kulislerini aktardığı yazısında, Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen sürpriz görüşmeye ilişkin, “İYİ Parti’de deprem bayramdan sonra yaşanacak” dedi ve bazı İYİ Partili vekillerin AKP’ye geçeceği iddiasında bulundu. Bozkurt, iktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi’nin gündeme getirdiği başta Osman Kavala olmak üzere Gezi tutuklularının serbest kalacağını belirtti.

Bozkurt, “Erdoğan, içine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de koyarak bir oyun kuruyor. Özel’in de girişimlerinin katkısının bulunduğu izlenimi yaratılarak, Kavala ve gezi tutsakları, kısa zamanda, aynen Selvi’nin yazdığı gibi bırakılacaklar sanırım” dedi.

İYİ Parti’de yaşananlara dikkat çeken Bozkurt, “Müsavat Dervişoğlu söylemlerindeki netlik ve keskinlikle partisini derleyip toparlayabileceğine ilişkin bir tablo yaratmıştı. Ama olmamış. Pek çok önemli isim partinin TBMM Grup dahil hiçbir toplantısına katılmıyor. Konya Milletvekili Ünal Karaman’ın da aralarında bulunduğu birkaç milletvekilinin AKP yolunda olduğu çok konuşuluyor. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Yeniden Refah’a gideceği uzun zamandır yalanlanmayan iddia olarak dolaşımda. Partiden ayrılacak isimler arasında Lütfullah Kayalar ve Nimet Özdemir de var. Bunları kısa süre içerisinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN, İYİ PARTİ’Yİ YENİDEN SİYASET SAHNESİNDEN SİLİYOR’

Koray Aydın’ın İYİ Parti’den istifa edebileceği iddiasını gündeme getiren Bozkurt, şunları söyledi:

“Koray Aydın kendisiyle birlikte hareket eden milletvekilleri ile İyi Parti’den istifa etme kararını tartışıyor. Hatta karar verdi bile denilebilir. Yani, İyi Parti’nin TBMM’de grup olarak kalabilmesi riskli bir hale geliyor. İyi Parti’deki bu dağılma ihtimaline karşın İyi Partiden istifa eden partinin kurucularından Yavuz Ağıralioğlu da yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı. Ankara Yıldız’da bir bina tutuldu. Bu bina daha önce de Abdullatif Şener’in partisine ev sahipliği yapmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan, yargıyı devreye sokarak Meral Akşener’e MHP’den ayrılarak kurdurduğu İyi Parti’yi, tekrar Meral Akşener ile siyaset sahnesinden siliyor. Bu parti ile Akşener, Erdoğan’a, İyi Parti milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin bile haberi olmadan 2 cumhurbaşkanlığı seçimi kazandırarak bir görev yerine getirmiş oldu. (Mevcut sistem pratiğinde devlet eşittir Erdoğan olduğuna göre, her şey yerine oturuyor) 14 Mayıs seçimleri öncesinde anketlerdeki olumsuz sonuçlara karşın Erdoğan’ın rahatlığı AKP içindeki paniğin de tek nedeniydi. Rahatlığının nedenini artık herkes biliyor galiba. Akşener’in bundan sonraki yol haritasının ne olacağını kestirmek aslında çok zor değil.”

‘ERDOĞAN, ÖZEL’İ İÇİNE ALAN BİR OYUN KURUYOR’

Bozkurt’un Osman Kavala’nın serbest bırakılacağına dair görüşü ise şöyle:

“Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi birkaç kez iddialı bir biçimde Osman Kavala’nın ve gezi tutsaklarının serbest bırakılacağını yazdı, kendisini tartıştırmak pahasına. Selvi, hepsini yazmasa, yazamasa da “burnu” iyi haber kokusu alan gazetecilerdendir. Ve bir konuyu gündeme getiriyorsa mutlaka bir nedeni vardır. Sadece AKP içinde değil, devlet içinde de sıkı bir mücadele var. Selvi’nin dillendirdiği Kavala ve gezi tutsakları da bu mücadelenin bir alanı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı’ndan bu yana Kavala’nın tutuklanmasına karşı. Her toplantıda bunu da açıkça dile getirdi. Bu tavrını itiraz dozunu yükselterek sürdürüyor. Bu konuda en büyük destekçisi, yerine gelen MİT Başkanı İbrahim Kalın. Fidan, bakanlar arasında en güçlü politik figür. Kalın’ın da gücü bakanların üzerinde. Bu konuyla ilgili Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Hayati Yazıcı ve Abdulhamit Gül gibi partinin önemli isimlerinin de benzer görüş belirttikleri parti içinde sır değil. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konulara çok girmese de ülkede yaşanan sıkıntıların para bulmaya çalışırken sürekli engel yarattığını her konuşmasında ısrarla dile getiriyor. Yani meselenin ciddiliği Şimşek’e bile siyaset yaptırıyor.

Sonuç olarak Erdoğan, içine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de koyarak bir oyun kuruyor. Özel’in de girişimlerinin katkısının bulunduğu izlenimi yaratılarak, Kavala ve gezi tutsakları, kısa zamanda, aynen Selvi’nin yazdığı gibi bırakılacaklar sanırım. Umarım meseleyi; AKP, “CHP istedi biz de yaptık” gibi “kıyak/lütuf”, CHP de “bastırdık yaptırdık” gibi “zafer” noktasına getirmezler.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com