Stephen King Türkiye’ye geliyor

Gerilim ve polisiye türünün öncülerinden, bestseller romanların yazarı Stephen King'in 'Misery' adlı eserinden sahneye uyarlanan oyunun prömiyeri 11 Ekim'de gerçekleştirilecek. Tema Sanat Tiyatro tarafından sahnelenecek oyunun prömiyerine Stephen King'in de katılması bekleniyor.

KRONOS 28 Ağustos 2024 KÜLTÜR

Stephen King’in ‘Misery’den uyarlanan ve 1990’da gerilim sinemasının klasikleri arasına giren filmin sahne versiyonu, Türk izleyicisiyle buluşacak.

Yönetmenliğini Kayhan Berkin’in yaptığı oyun, Tema Sanat Tiyatro tarafından sahneye koyuluyor ve başrollerinde Cansel Elçin ile Sedef Akalın yer alıyor.

Oyunun prömiyeri 11 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.

Hürriyet’ten Mehmet Üstündağ’ın haberine göre; bu özel geceye, ünlü yazar Stephen King de davet edildi.

King’in katılımıyla bu prömiyerin, yılın en çok konuşulacak etkinliklerinden biri haline gelmesi bekleniyor.

MISERY (SADİST) NE ANLATIYOR?
Sadist (1987), Stephen King’in korku ve psikolojik gerilim türünde yazdığı bir romandır. Roman, 1988 yılında Dünya Fantezi Ödülleri’nde en iyi roman dalında aday gösterilmiştir ve daha sonra aynı isimle filmi çekilmiştir. Aslında, Stephen King 1985 yılında kitabını Richard Bachman mahlası ile çıkartmak istemiştir ancak kitap yayınlanmadan önce mahlası ifşa olmuştur.


Roman, ünlü yazar Paul Sheldon’un yazmış olduğu Misery Chastain kitabıyla ilgilidir. Paul, bir gün trafik kazası geçirir ve çok büyük bir hayranı olan Annie Wilkes tarafından kurtarılır, ardından hayranının evine götürülür. Annie önce, Misery’in son kitabında ne olduğunu öğrenmeye çalışır, ardında da Paul’u kendi istekleri doğrultusunda hikâyeyi değiştirerek yeni bir kitap yazmaya zorlar.

UYARLAMALAR
Roman, 1990 yılında bir filme uyarlandı. Filmin başrollerinde James Caan (Paul) ve Kathy Bates (Annie)’e, Lauren Bacall, Richard Farnsworth ve Frances Sternhagen eşlik etti. Kathy Bates, filmdeki performansı ile 1990 yılının en iyi kadın oyuncusu dalında Oscar kazandı.

Ayrıca roman, Broadway dışında da uyarlandı. 2005 yılında, Londra’da The Head Tiyatrosu’nda oyunculuklarını Michael Praed ve Susan Penhaligon’un yaptığı bir gösterim sahnelendi. Oyun ayrıca, Atina’da 2007 yılında Nikos Psarras tarafından sergilendi. 2012 yılında ise oyun, Darren Day ve Yvonne O’Grady tarafında tekrar sahnelendi.

2014 yılında, Hollandalı tiyatro yapımcısı Florus van Rooijen tarafından ”Feel Bad” isimli müzikal oyuna uyarlandı. Müzikalin ilk gösterimi ise 7 ağustos tarihinde yapıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com