Suikast davasında sona doğru: Sinan Ateş’in avukatı davadan çekildi iddiası

Sinan Ateş davasında ailenin avukatı Ali Yücel'in davadan çekildiği iddia edildi.

KRONOS 30 Eylül 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık yargılanıyor. Davanın bugünkü oturumunda sanıklardan esas hakkındaki savunmaları alınacak. Duruşma öncesi Sinan Ateş’in avukatı Ali Yücel’in davadan çekildiği, Yücel’in yerine avukat Hüseyin Kaya’nın duruşmaya katılacağı iddia edildi.

Yücel, iddiayı yalanlayarak, “Eşim ve çocuğum rahatsızlar, hastanedeyiz. Aynı şekilde ben de rahatsızım, o sebeple katılamadık, çekilmedik, vekaletimiz dosyada duruyor” dedi.

ANKA’nın aktardığına göre, saat 09.30’da başlayan duruşma nedeniyle cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

‘KARAR BİZİ TATMİN ETMEYECEK’

Duruşma öncesi konuşan Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş’in öldürülmesi olayındaki siyasi bağlantılara dikkat çekti. Ayşe Ateş, “Her ne olursa olsun bu mahkemeden çıkan sonuç, bizi tatmin etmeyecek” dedi.

Ateş, şunları söyledi:

“Bu duruşmalardan beklentim şu; mevcut yargılananlarının tamamının hak ettiği cezayı alması, adil bir şekilde yargılanması. Ancak her ne olursa olsun bu mahkemeden çıkan sonuç, bizi tatmin etmeyecek. Çünkü dosyası ayrılan, içerisinde azmettiricilerin ve siyasi bağlantıların da olduğu 17 kişilik bir dosya var. Bu dosyanın da dışında bizim bilmediklerimiz var. Asıl o dosyanın iddianamesi yazılıp, oradaki şahısların da suçluların da adil bir şekilde yargılanması gerekiyor. Ancak onlar da yargılanıp hak ettikleri cezayı aldığında bizim içimiz huzura erecek.”

Ayşe Ateş, Sinan Ateş cinayetine ilişkin geçen günlerde çıkan bilirkişi raporunda ilişkin “İlk bilirkişi raporu da bu yöndeydi. Yani Sinan’ı Eray öldürdü. Kiralık katil Eray öldürdü. Bu kameralarda da açık bir şekilde görülüyor. İlk yazılan bilirkişi raporlarında da var. Bu raporu kabul etmediler, çünkü işlerine gelmedi. Ama bir değil bin rapor da yazdırsalar, başka başka bilirkişiler de toplasalar aynı şey. Gerçeği değiştiremezler” diye konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com