TCK’nın baş mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç: Erdoğan’a hakaret suçu Anayasa’ya aykırı

Türk Ceza Kanunu'nun baş mimarları olarak anılan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KRONOS 10 Eylül 2024 GÜNDEM

Adem Sözüer ve Ahmet Gökcen ile birlikte 2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nun baş mimarları olarak anılan Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret yasasının “Anayasa’ya aykırı” olduğu açıklamasında bulundu.

Türk Ceza Kanunu’nun hakaret suçuna ilişkin düzenlemelerinin Anayasa’ya aykırılığı tartışması üzerine diyerek görüşlerini açıklayan Prof. Dr. Özgenç, “Cumhurbaşkanına hakaret suçu 2017 tarihli anayasa değişikliğinden sonraki dönem için artık Anayasa’ya aykırı hale gelmiştir. Bu hükmün yürürlükten kaldırılması gerekir” ifadelerine yer verdi.

Özgenç açıklamasının devamında, “Hakaret suçundan dolayı 10.05.2024 tarihi itibarıyla Türkiye’de ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü sayısının 14.684 olmasının en önemli sebebi budur. Genel hakaret suçu bakımından sorunlu olan, uygulamamızdır. Hukukta bir yanlış, başka bir yanlışla düzeltilmez” yorumunda bulundu.


Prof. Dr. İzzet Özgenç’in açıklamasının tamamı şöyle:

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com