‘Terör’ suçlamasıyla 20 ay hapis yatan İstanbul eski valisi Mutlu avukat oldu

15 Temmuz'dan sonra 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla tutuklanan ve 20 ay hapis yattıktan sonra beraat eden İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu avukat oldu. Mutlu, "Bir sürü örgüt iftiraları, yalan ve haksızlıklar… Bundan sonrası da avukatlık ile adalet için devam edecek bir ömür." dedi.

KRONOS 02 Haziran 2024 GÜNDEM

15 Temmuz’dan sonra görevinden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirlerinden biri olan ve 5 Ağustos 2016 tarihinde “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklandıktan 20 ay sonra beraat eden İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu avukat oldu.

“68 YAŞIMDA OLSAM DA 28 YAŞINDA GİBİ İNANÇLI VE AZİMLİYİM”

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Mutlu, avukatlık ruhsatnamesini sosyal medya hesabından “Bugün avukatlık yeminimizi yaptık ve ruhsatımızı aldık.” diyerek duyurdu.

Uzun yıllar kaymakamlık, valilik yaptıktan sonra Silivri’de 20 aylık haksız tutuklu kaldığını ve nihayet Yargıtay’da beraat ettiğini kaydeden Mutlu, “Bir sürü örgüt iftiraları, yalan ve haksızlıklar… Bundan sonrası da avukatlık ile adalet için devam edecek bir ömür… Her şey için Allaha hamd olsun… Nihayette hesapların adil ve seri görüleceği ahirete yolculuk… Herkes hazır mı, biz çoktan hazırız.” dedi.

Eski İstanbul Valisi Mutlu, “68 yaşında da olsak, 28 yaşında gibi inançlı, azimli ve heyecanlı, sağlıklıyız hamdolsun… Müvekkillere adalet için hizmet edeceğiz… Lakin gerçek vekil dünyada da, ahirette de Yüce Allah. Sadece O’na kulluk ediyor ve sadece O’ndan yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’dan sonra görevinden uzaklaştırılan 246 mülki idari amirlerinden biri olan Hüseyin Avni Mutlu, 26 Temmuz 2016’da gözaltına alındı. 5 Ağustos 2016 tarihinde, çıkarıldığı Nöbetçi 3. Sulh Ceza hakimliğince “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklandı.

14 Temmuz 2017’de Resmi Gazete’de yayınlanan 692 sayılı KHK ile görevinden ihraç edildi. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 3 yıl hapis cezası verilen Mutlu, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak 9 Şubat 2018’de tahliye edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Mutlu hakkındaki ceza kararını 26 Haziran 2021’de bozdu ve eski valinin beraatine hükmetti.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra Kocaeli, Bolu, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Şırnak’ta kaymakamlık, Siirt ve Diyarbakır’da valilik yapan Mutlu, 11 Mayıs 2010’da İstanbul Valiliği’ne atanmıştı.

 

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com