Trump’a bir suikast girişimi daha

Donald Trump'a bir golf sahasında olduğu sırasında yakınlarında ateş açıldı. FBI, Trump’a "suikast girişimi" düzenlenmiş olabileceğini söyledi.

KRONOS 16 Eylül 2024 DÜNYA

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a Florida’daki bir golf sahasında olduğu sırasında yakınlarında ateş açıldı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Trump’a “suikast girişimi” düzenlenmiş olabileceğini söyledi ve 1 kişi gözaltına alındı.

Donald Trump’ın kampanya ekibi, Trump’ın golf sahasında olduğu sırada silah sesleri duyulduğunu ve Trump’ın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Olayın ardından ilgili bölgedeki güvenlik birimleri, FBI ve Gizli Servis basın toplantısı düzenledi. Gizli Servis, Trump’ın golf sahasındayken bir ajanlarının, bir ucu çalılıklardan dışarı çıkmış bir tüfek gördüğünü ve hızla buraya ateş açtığını açıkladı.

Şüpheli, olay yerinden siyah bir Nissan marka araba ile kaçtı. Şüpheli daha sonra gözaltına alındı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre saldırganın adı Ryan Wesley Routh.

Şüphelinin görüldüğü çalılıkların arasından dürbünlü bir AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir GoPro kamera bulundu.

RYAN ROUTH KİMDİR?

Ryan Routh, 2023’te New York Times gazetesine konuşmuş ve Ukrayna’ya destek konusunda açıklamalar yapmıştı. Routh, Taliban’dan kaçan Afgan askerlerini askere almaya çalıştığını söylemişti.

Routh’un oğlu Oran, babasından “sevgi dolu ve şefkatli” olarak bahsetti. Oran, CNN’e yaptığı açıklamada, “Florida’da neler yaşandığını bilmiyorum. Tanıdığım adamın çılgınca bir şey yaptığını düşünmüyorum” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com