Türk hacı adaylarını Suudilere ihbar eden Diyanet, eşi dostu kurasız haca götürmüş

Kuraya girmeyen Türk hacı adaylarını Suudi makamlarına şikayet eden Diyanet, eş, dost, akrabalarını VIP hizmetle haca göndermiş. Bu kişiler kuraya girmeden birçok kez özel ayrıcalıklarla haca gitmiş.

KRONOS 16 Haziran 2024 GÜNDEM

Kuraya girmeden hacca giden Türk vatandaşlarını Suudi makamlarına şikayet eden Diyanet’in eş, dost, akrabayı kuraya sokmadan çok kez haca götürdüğü iddia edildi.

Birgün’ün haberine göre Diyanet yöneticilerinin eş, dost ve akrabalarının “Mücamele” vizesi ile hacca götürüldüğü ortaya çıktı.

2023 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı ve kardeşi Metin Erbaş’ı kuraya sokmadan hacca götürdüğü öğrenilen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılında da yakınlarını hacca gönderdi.

Diyanet kaynaklarından alınan bilgilere göre, Mücamele vizesi alınan 200’den fazla kişi 9 Haziran’da Suudi Arabistan’a gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi ve yeğeninin yanı sıra, Sağlık Bakanlığı’ndaki yolsuzluk iddiaları ile anılan M. Çakırtaş da listede yer aldı.

SEHER ERBAŞ’A ÖZEL SÜİT

Seher Erbaş’ın 2024 yılında üç defa Suudi Arabistan’a gittiği ve VIP umre nedeniyle fotoğraf vermekten kaçındığı iddia edildi. Ali Erbaş ve Seher Erbaş’ın Mekke’deki Din Hizmetleri Ateşeliği’nde kendilerine tahsisli özel süit odada kaldığı öğrenildi.


 

Diyanet kaynakları, ayrıcalıklı Hac seyahatiyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı:

Türkiye’den özel aşçı ve servis elemanları götürüldü. En özel yemekler, ikramlar ve kuruyemişler hazırlandı. Sabah kahvaltıları itinayla hazırlandı. En lüks imkânlar sağlandı.

Üst düzey yöneticiler, Başkan yardımcıları, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi ve Strateji Başkanı Mustafa Irmaklı da kafilede yer aldı. Yöneticilerin eşleri de kuraya girmeden Mücamele vizesi ile hacca gitti. Kafilede, özel kalemden 10’u aşkın personel yer aldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com