Türkiye’nin ünlü oto kiralama şirketi iflas etti

İstanbul’da 38 yıldır faaliyet veren ünlü oto kiralama şirketi Sunkar oto iflas ettiğini duyurdu. İşte detaylar…

KRONOS 28 Haziran 2024 EKONOMİ

Küresel ekonomik kriz en çok Türkiye’ye etkiledi. Dünya genelinde koronavirüs salgını sonrası üretimde aksamalar yaşandı. Bu süreçte vatandaş ve işletmeler zora girdi. Satış adetleri hızla düştü. Özellikle hizmet ve üretim sektöründe faaliyet gösteren şirketler zora girdi. Restoranlar, lokantalar ve kafeler en çok zarar eden işletmelerin başında yer alıyor. Küçük çaplı oto kiralama şirketleri durumu bir şekilde kurtardı. Filosunda çok sayıda otomobil yer alan bazı kiralama şirketleri ise zor durumda kaldı.

İSTANBUL’DA BÜYÜK BIR OTO KIRALAMA ŞIRKETI İFLAS ETTI
1986 yılında İstanbul’da kurulan büyük bir oto kiralama şirketi iflas etti. Şirketin filosunda binlerce otomobil bulunduğu iddia ediliyor. İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi tarafından Sunkar Oto Kiralama Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 7 Haziran 2024 tarihinde iflas kararı verildi.


Ekonomik kriz, salgının ardından toparlanmaya çalışan birçok sektörde olduğu gibi, oto kiralama sektöründe de büyük yaralar açtı. Sunkar Oto Kiralama’nın iflası, sektörün karşılaştığı zorlukların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Şirketin mali durumu ve iflas süreci, sektörün diğer oyuncuları için de önemli bir uyarı niteliğinde.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com