Üç çocuk annesi resim öğretmeni de tutuklandı: Suçu, bu ülkede yaşamak istememek

DEM Partili Gergerlioğlu, Bylock'tan alığı ceza Yargıtay'da bekleyen ve Yunanistan'a geçmeye çalışmakla suçlanan Işıktaş'ın çocuklarıyla birlikte Edirne Adliyesi'nde çekilen fotoğrafını paylaştı ve tutuklamaya tepki gösterdi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 14 Temmuz 2024 GÜNDEM

Mine Işıktaş çocuklarıyla birlikte Edirne Adliyesi'nde, 13 Temmuz 2024.

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 10 ay hapis cezası verilen Mine Işıktaş, en küçük kızı Ayliz Mina (1,5) ile birlikte dün Edirne’de tutuklandı.

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışmakla suçlanan Işıktaş’ın çocuklarıyla birlikte Edirne Adliyesi’nde çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak tutuklamaya tepki gösterdi.

“Bir bebek ve anne daha bugün hapishaneye girdi. Yargıtayca onanmış cezası yok.” diyen Gergerlioğlu, “Suçu bu ülkede yaşamak istememek.” ifadelerini kullandı.

Sütten kesilmemiş kızıyla birlikte Edirne L Tipi Cezaevine konulan Işıktaş’ın Ali Asaf (6) ve Zeynep Berra (7) yaşında iki çocuğu daha olduğu belirtildi.

Büyük kızı Zeynep’in Skolyoz hastalığı nedeniyle devamlı tedaviye ihtiyacı olduğunu söyleyen baba Mustafa Işıktaş, “Kızımın omuriliği eğik, organlarında sıkıntı var. Annesiyle birlikte sürekli tedavi süreci içindeydiler. Ben devamlı yanında olamıyorum, çalışmak zorundayım. Milletvekillerini aradım, gazetecilere ulaşmaya çalıştım. Eşimin ve kızımın serbest bırakılmasını istiyorum.” dedi.

EŞİNİ ZİYARETE GİDERKEN GÖZALTINA ALINDI

Kendisinin de 15 Temmuz’dan sonra tutuklandığını ve 7 ay hapis yattığını söyleyen Mustafa Işıktaş, “Çok sıkıntılı bir dönemdi. Kayseri’de ilk hapse girinlerden olduğumuz için bir hafta 10 gün gözaltında kaldık. Sonra mahkemeye çıktık. O dönemlerde adli muayeneden sonra hastanenin çıkışında ‘Bylockçulara idam’ diye bağırıyorlardı. Şimdi AİHM, ByLock kullanmanın suç olmadığını açıkladı. Bana da 6 yıl 3 ay verdiler. Yargıtay bu cezayı bozdu.” dedi.

Eşinin kendisini ziyarete gelirken iki kez gözatına alındığını vurgulayan Işıktaş, “2015 yılında evlendik. Üç çocuğumuz oldu. Eşim normalde Tokat Meslek Yüksek Okulu İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Kayseri’de eğitimci olarak özel kurumlarda çalıştı. Geçen yıl Erciyes Üniversitesi Resim Öğretmenliği’nden mezun oldu ama çocuklarla ilgileniyordu. ByLock kullandığı iddiasıyla 6 yıl 10 ay verdiler. Bu nedenle bir kadın üç çocuğundan koparılmaması lazım” diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 26 Eylül 2023’te açıkladığı KHK’lı öğretmen Yüksel Yalçınkaya kararına göre, bankaya para yatırmak, derneğe üye olmak, Bylock kullanmak, gazeteye abone olmak, çocuklarını kapatılan okullara göndermek ve benzeri eylemler, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 7. maddesinde belirtilen “kanunsuz suç olmaz” ilkesine göre suç teşkil etmiyor. Sözleşmenin tarafı olan Türkiye dahil tüm ülkelerin AİHM kararlarına uyma zorunluluğu bulunuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com