Ülker’den Türk gıda deviyle birleşme kararı

Ülker yüzde 100 hissedarı olduğu Önem Gıda ile birleştirilmesine onay verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yaptı.

KRONOS 17 Haziran 2024 EKONOMİ

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirilen başvuruyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 12 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde şirketin yüzde 100 hissedarı olduğu Önem Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ ile kolaylaştırılmış usulde birleşmesine ilişkin SPK başvurusu hakkında açıklama yapıldı.

Ülker CEO’su Mete Buyurgan

SERMAYE PİYASASI KURULU’NA BAŞVURU
Açıklamada şirketin yüzde 100 hissedarı olduğu Önem Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ ile “Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme” yöntemiyle birleştirilmesine onay verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapıldığı belirtildi.

Şirketimizin, paylarının yüzde 100’üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Önem Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile “Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme” yöntemiyle birleştirilmesine onay verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na bugün başvuruda bulunulmuştur.


Ülker, uzun yıllardır yarı mamul tedariki gerçekleştirdiği Yıldız Holding şirketlerinden Önem Gıda’yı 3 yıl önce satın aldı. Ülker böylece, çikolata ve unlu mamullerdeki tüm üretim sürecini, uçtan uca kendi bünyesinde toplamıştı.

İstanbul Topkapı’da çikolata hamuru, toz kakao, damla, pul ve kuvertür çikolata; Giresun’da fındık işleme ve fındık püresi; Ankara ve Karaman’da ise un üretimi gerçekleştiren Önem Gıda, Ülker’in girdi tedarikinin merkezinde yer alıyor.

BUYURGAN: ÜLKER’İN BÜYÜMESİ İÇİN BİR ADIM DAHA
Önem Gıda’nın satın alma kararının, Ülker’in önümüzdeki dönem stratejik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını söyleyen Ülker CEO’su Mete Buyurgan,

”Bu satın almayla birlikte, şirketler arası üst düzey sinerji oluşturup; Ülker olarak sürdürülebilir ve kârlı büyümemize ivme kazandıracak bir yapı oluşturmayı amaçlıyoruz. Önem Gıda’nın satın alınmasıyla beraber, çikolata ve unlu mamuller üretim sürecinin en önemli kısmının Ülker Bisküvi’ye entegre edilmesi bu satın almayı stratejik anlamda çok değerli hale getiriyor” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com