Ünlü market zinciri BİM, banka kuruyor

Zincir market markası BİM (Birleşik Mağazalar) banka kurmaya hazırlanıyor. Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gelişmeyi bildiren marka, Sermaye Piyasası Kurulu'dan (SPK) görüş istedi.

KRONOS 07 Ekim 2024 EKONOMİ

Gıda fiyatlarındaki artış sonrası gözlerin çevrildiği ve çokça tartışılan zincir marketlerden birisi olan BİM, bankacılık yapmak için hazırlanıyor.

SPK’DAN GÖRÜŞ İSTEDİLER
Market, 22.07.2024 tarihindeki toplantısında bir dijital katılım bankası kurulmasıyla ilgili karar aldı ve bu hamlelerinin “Önemli Nitelikte İşlem” olup olmayacağına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) görüş talep etti.

Kurulun yapacağı geri bildirime işaret edilen BİM açıklamasında yatırımcıların yanıltılmaması ve işlem akışının doğru belirlenmesi adına aynı tarihte özel durum açıklamasının ertelendiği belirtildi.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Ayrıca SPK’nın BİM’e konuyla ilgili görüş yazısının iletildiği ve şirketin araştırma çalışmalarının devam ettiği belirtilerek konuyla ilgili gelişmelerin paylaşılacağı aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eş zamanlı olarak, SPK’dan muhtemel işlemin “Önemli Nitelikte İşlem” olup olmayacağına ilişkin görüş talep edilmiştir.

Kurul tarafından yapılacak geri bildirimin İşlem’in akışı bakımından esaslı etkisi olacağı değerlendirilerek, yatırımcıların yanıltılmaması ve işlem akışının doğru belirlenmesi adına aynı tarihte özel durum açıklamasının ertelenmesine karar verilmiştir.


Kurul tarafından şirketimize İşlem’in “Önemli Nitelikte İşlem” olmadığına yönelik görüş yazısı iletilmiş olup, şirketimiz bünyesinde araştırma çalışmalarına devam edilmektedir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com