Yaşlılığa karşı aşı geliyor

Doktor Ayşegül Çoruhlu: "Bu aşılar ile, zombi hücreler de eğitilmiş immün hücrelerce hedef alıp yok edilebilir. Yani ‘yaşlılık aşısı’ yapmak teknik mantıkta doğrudur. O zaman bizler yıllık ‘yaşlanmış hücre temizliğini artıran aşılar’ ile eski hücrelerimizin birikmesinden kurtulabileceğiz."

KRONOS 30 Ağustos 2024 YAŞAM

Biyokimya uzmanı doktor Ayşegül Çoruhlu, kanser aşılarına ilişkin kaleme aldığı yazısında yaşlılık aşısının da çok yakında çıkacağını duyurdu. Ayşegül Çoruhlu, “Bu aşılar ile, zombi hücreler de eğitilmiş immün hücrelerce hedef alıp yok edilebilir. Yani ‘yaşlılık aşısı’ yapmak teknik mantıkta doğrudur. O zaman bizler yıllık ‘yaşlanmış hücre temizliğini artıran aşılar’ ile eski hücrelerimizin birikmesinden kurtulabileceğiz” dedi.

Gazete Oksijen‘de yer alan yazısında Çoruhlu, şunları söyledi:

“İmmün sistem yaşla beraber yaşlanıyor. Adı; immunsenesens. Senesens bir hücrenin bir tür ‘zombi’leşmiş, yaşlanmış ama görevini de tam yapmayan hali. Tüm hücreler yaşlılıkla bu aşamaya geliyorlar. Bu senesens halinin bir başka versiyonu kanser hücresi. Senesens hücresi yaşlı-hasta ve çoğalamıyor durumda iken, tümör hücresi bu aşamayı atlayıp çoğalmaya başlıyor. Ancak tümör söz konusu değilken de senesens hücreler yaşlanma paketinin en istenmeyen parçası. İmmün sistem normalde bu zombileri yok edecek iken o da senesens oluyor. İşte immün senesens yaşlanmış immün sistem demek. Bu aşılar ile, zombi hücreler de eğitilmiş immün hücrelerce hedef alıp yok edilebilir. Yani ‘yaşlılık aşısı’ yapmak teknik mantıkta doğrudur. O zaman bizler yıllık ‘yaşlanmış hücre temizliğini artıran aşılar’ ile eski hücrelerimizin birikmesinden kurtulabileceğiz.

Aşıların kansere çözüm olmasını umarken, kanser olma yaşına hiç gelmeyeceğimiz kadar biyolojik genç hücrelerden oluşan bir sistemimiz olsun isterim. Bana göre, yaşlılık aşısı çok yakında çıkacaktır. Longevity biliminde bununla uğraşan bilim insanları var. Onlardan bu sevindirici haberi beklerken şunun altını çizeyim; her aşı ifadesi polemik sebebi değildir. Burada yapılan, immün hücrelere vücut için yeni ve yabancı olan tümör neo-antijenini tanıtmak. İmmün sistem hedefi bilemez ise savunma yapamaz. O halde konumuz immün sisteme destekten öte bir yaklaşım değildir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com