Borsa’da Taban’a çakıldı

Borsa İstanbul'da her gen yeni bir vurgun vakası. 6 ayda yüzde 1.000'den fazla değer kazanan Bayrak Taban'ın hisse fiyatı bir haftada yüzde 56 düştü.

KRONOS 02 Temmuz 2024 EKONOMİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

    Borsa İstanbul’da (BİST) manipülasyon, vurgun ve keriz silkeleme operasyonları devam ediyor.  Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) olup bitene seyirci kalması sebebiyle küçük yatırımcının mağduriyeti her geçen içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

    2023 yılının aralık ayında hisse fiyatı 7 Türk Lirası (TL) seviyesinde olan Bayrak Taban Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (BAYRK) 5 ay gibi kısa sürede yüzde 1.000’in üzerinde değer kazanarak, 80 TL’ye kadar çıktı.

    Hisseye rekor üstüne rekor kırdıran grup satışa geçince senet 1 haftada yüzde 56 düştü. Tabandan açılan hissenin fiyatı 2 Temmuz Salı günü Türkiye saati ile 14.05 itibarıyla 35,14 TL.

    BAYRAK TABAN’I 80 TL ZİRVESİNDEN AŞAĞI ATTILAR

    SPK ve BİST’in aldığı tedbirlere rağmen Telegram gruplarında hissenin 500 TL’ye tırmanacağına dair söylentiler yayıldı. Bazı yüksek takipçili X hesabı üzerinden de sözde analizlerle küçük yatırımcının ilgisini çeken grup 80 liradan satışa geçti.


     

    OCAK AYINDA TEK FİYAT İŞLEM ŞARTI GETİRİLMİŞTİ

    Hisse senedi 1 hafta gibi kısa bir sürede yüzde 56 değer kaybetti. Hisse senedi halen yıllık bazda yüzde 600 primli görünüyor.

    Bayrak EBT Taban şirketi spor ayakkabısı tabanı imal ediyor. Yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda Turgut Bayrak’ın oturduğu şirketin piyasa değeri bir ay önce 5 milyar TL’nin eşiğine gelse de 2 Temmuz Salı günü itibarıyla piyasa değeri 1,5 milyar TL’ye gerildi.

    Bayrak Taban’ın ödenmiş sermayesi sadece 23,5 milyon TL.

    1 yılda yüzde 500, son bir ayda da yüzde 250 yükselen hisse senedine 16 Ocak 2024-16 Şubat 2024 seans tarihleri arasında tek fiyat işlem şartı getirilmişti.

    Takip Et Google Haberler
    Takip Et Instagram
    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com