Pastırma kesti, selfi çektirdi, Suriyelilerle görüşmeden geri döndü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Suriyelilerin evlerinin ve araçlarının yakıldığı Kayseri'ye gitti. Vatandaşlarla selfi çektirdi, pastırma bile kesti ama günlerdir ırkçı saldırılara maruz kalan tek bir Suriyeli ile görüşmeden Ankara’ya geri döndü.

KRONOS 06 Temmuz 2024 GÜNDEM

Kayseri’de evlerine ve iş yerlerine yönelik saldırılar nedeniyle Suriyeli mülteciler, korku içinde beklerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kentti ziyaretinden Suriyelilerle bir görüşme yapmaması dikkat çekti.

Kayseri Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Bakan Yerlikaya, kentteki temasları kapsamında valiliği ziyaret ederek, Vali Gökmen Çiçek ile bir süre görüştü. Görüşmede, kentte yaşanan olaylar ve alınan önlemler hakkında bilgi alındığı belirtildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre ise Yerlikaya, valilik ziyaretinin ardından büyükşehir belediyesine geçti. Burada Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve belediye personeli tarafından karşılanan Yerlikaya’ya çiçek takdim edildi. Başkan Büyükkılıç, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’yı Kayseri’mizde ve büyükşehir belediyemizde konuk etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Kendilerine teşrifleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Karar’da yer alan habere göre Bakan Yerlikaya’ya, bazı AK Parti Kayseri milletvekilleri ve protokol üyeleri de eşlik etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşirken, bakanın Suriyeli mağdurlarla görüşme yapmaması tepki çekti.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com