Yılların yağ üreticisi fabrikalarına kilit vurdu

Bitkisel sıvı yağ üretiminde Türkiye'nin sayılı markaları içinde bulunan firma, fabrikalarına kilit vurdu ve rotasını madencilik sektörüne çevirdi.

KRONOS 18 Temmuz 2024 EKONOMİ

Türkiye’nin dev yağ markası Altınyağ, sektörden çekilme karara aldı. Fabrikalarını kapatan Altınyağ enerji ve teknoloji yatırımlarına yönelerek Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamayı hedef aldı.

YATIRIMLAR ENERJİ VE MADENCİL ALANINDA OLACAK
Altınyağ, madencilik faaliyetlerini genişletirken, enerji sektöründe de yatırım yapmayı planlıyor. Yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanlarında öncü olacaklarını açıklayan şirket bu adımla Türkiye’nin enerji güvenliğine ve çevre dostu enerji çözümlerine katkıda bulunmayı planlıyor.

TEKNOLOJİ VE SAVUNMA SANAYİ YATIRIMLARI
Altınyağ, enerji sektörünün dışında yüksek teknoloji ve savunma sanayi yatırımlarına da yönelme kararı aldı. Yeni kararlar doğrultusunda, lojistik sektöründe de faaliyet göstermeyi planlayan Altınyağ, farklı sektörlerde etkin bir oyuncu olmayı ve Türkiye ekonomisine çok yönlü katkı vermeyi hedefledi.


HİSSE SAHİPLERİNE AYRILMA HAKKI VERİLDİ
Altınyağ, faaliyet alanında yaptığı bu önemli değişiklikler Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği’ne uygun olarak hazırlandı. Şirket bünyesinde yer alan ve ayrılmak isteyen hisse sahiplerine 1 lot (100 adet hisse) için ayrılma hakkı fiyatı 7,5515 lira olarak belirlendi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com