YouTube’ta SESAC krizi: R.E.M, Bob Dylan ve Nirvana’nın videolarına erişilemiyor

Mariah Carey, R.E.M, Nirvana gibi dünyaca ünlü on binlerce sanatçının telif haklarını yöneten şirket ile YouTube arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. ABD'de ünlü isimlerin müzik videolarına erişilemiyor.

KRONOS 03 Ekim 2024 KÜLTÜR

YouTube, 35 binden fazla sanatçının yayın haklarını yöneten ABD’li telif hakları şirketi SESAC ile yaşadığı anlaşmazlık neticesinde birçok ünlü ismin müzik videolarını erişime kapattı.

Adele, Bob Dylan ve Nirvana gibi dünyaca tanınmış isimlerin eserlerine bir süredir ulaşamayan kullanıcılar, platformda bu içeriklerin bulunmadığına dair “Bu video SESAC’tan içerik içeriyor. Ülkenizde mevcut değil.” uyarısıyla karşılaşıyor.

R.E.M, KENDRİCK LAMAR, MARİAH CAREY…
YouTube ile SESAC arasındaki anlaşmazlığın temelinde, eserlerin kullanım hakları için ödenecek telif ücretleri yatıyor. YouTube, maliyetleri düşürmek isterken, SESAC ise üyelerinin haklarını korumak ve gelirlerini artırmak istiyor.

Konuyla ilgili YouTube tarafından “Henüz tüm çabalarımıza rağmen süresi dolmadan adil bir anlaşmaya varamadık. SESAC ile aktif görüşmelerde bulunuyoruz ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir anlaşmaya varmayı umuyoruz.” açıklaması yapıldı.


Şarkıları silinen sanatçılar arasında R.E.M, Kendrick Lamar , Mariah Carey ve Green Day gibi sanatçılar da var.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com