4. evre kanser hastasıyken tutuklanmıştı: Yüksek mühendis hayatını kaybetti

Antalya'da adli tıp raporuna rağmen cezaevine konulan ve kamuoyu tepkileri nedeniyle tahliye edilen kanser hastası makina mühendisi dün hayata veda etti.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 17 Temmuz 2024 GÜNDEM

Antalya’da 4. evre akciğer kanseri olmasına rağmen 9 Şubat 2022’de tutuklanan ve kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle 7 ay sonra tahliye edilen yüksek makine mühendisi Ahmet Zeki Özkan (67) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

ALMANYA’DA MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ OKUDU

Üniversite eğitimini 1980’li yıllarda Almanya’da tamamlayan Ahmet Zeki Özkan, Türkiye’ye döndükten sonra Aksaray’daki Mercedes fabrikasında göreve başladı. 2014 yılında emekli olduktan sonra ailesiyle birlikte Antalya’ya yerleşen Özkan, Şubat 2017’de Gülen cemaati soruşturmaları kapsamında tutuklanıp Kırşehir Cezaevine gönderildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 ay Kırşehir’de hapis yatan Özkan’a, Bank Asya hesabı, gazete aboneliği, çocuklarının eğitim gördüğü Aksaray Koleji’nin müdürüne 2 kez kurban bağışı yaptığı ve Bylock kullandığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verip tahliye etti.

Tutuksuz yargılanan Özkan’a Ekim 2020’de 4. evre akciğer kanseri teşhisi konuldu.

Ahmet Zeki Özkan’a Antalya Adli Tıp Kurumu ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu ‘doktoru ve reviri olan bir cezaevinde’ kalabileceğini kaydetmişti. Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp’ın raporunu esas alan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık 2021’de Ahmet Zeki Özkan’ın infaz erteleme talebini reddetti ve Özkan 9 Şubat 2022’de tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine konuldu.

Ahmet Zeki Özkan tutuklandığı dönemde, kemoterapi ilaçları kullanıyordu.

Kızı Merve Özkan ve eşi Yasemin Özkan’ın sosyal meydada yaptığı çağrılardan 7 ay sonra tahliye edilen Özkan’ın tedavisi Antalya’da devam ediyordu. İki hafta önce kan değerleri düştüğü için hastaneye kaldırılan Özkan önceki gece vefat etti.

İki çocuk babası olan Özkan’ın cenazesi dün Burdur’da öğle vaktinde defnedildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com