Arçelik, Polonya’daki fabrikalarına kilit vuruyor

Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerini verimsizlik nedeniyle kapatma kararı aldı. Bu kararla birlikte yaklaşık 1.800 çalışan işten çıkarılacak.

KRONOS 05 Eylül 2024 EKONOMİ

Arçelik, Polonya’daki üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Şirket, verimsizlik gerekçesiyle Polonya’nın Lodz ve Wroclaw şehirlerindeki fabrikalarında üretimi durdurma kararı alırken, yaklaşık 1,800 çalışan işten çıkarılacak.

KAP’A YAPILAN AÇIKLAMA
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Lodz’daki çamaşır kurutma, pişirici cihazlar ve plastik yan sanayi tesislerinin yanı sıra Wroclaw’daki buzdolabı üretim tesisinin kapatılacağı belirtildi. Şirket, kapanışın 2025’in ilk yarısında tamamlanacağını duyurdu.

CİRO ETKİLENMEYECEK
Arçelik, fabrikaların kapanmasının şirketin genel cirosunda kayda değer bir düşüşe neden olmayacağını ifade etti. Ayrıca, işten çıkarılacak çalışanlar için kıdem ve ihbar tazminatlarının belirlenmesi amacıyla sendikalarla müzakerelerin devam ettiğini belirtti.


WHIRLPOOL SONRASI YENİDEN YAPILANMA
Nisan ayında Whirlpool Corporation ve Arçelik’in Avrupa faaliyetlerinin Arçelik kontrolü altında birleştirilmesinin ardından hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Whirlpool Europe bünyesinde bulunan üretim tesislerinden İngiltere’deki kurutucu fabrikasının da verimsizlik nedeniyle temmuz ayında kapatılmasına karar verilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com