Kredi kartında böylesi görülmedi

Madem kredi kartında 100 bin TL eşiğine göre vergi alacaklar. O hâlde limitleri 99 bin 999 TL’ye çekebiliriz. Madem öyle, işte böyle! Kredi kartı limitinizi düşürmek için ilk adım, bankanızla iletişime geçmektir. Bankanızın müşteri hizmetlerini telefonla arayarak limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz. İnternet bankacılığı veya mobil uygulama üzerinden limiti düşürmek mümkün.

TURHAN BOZKURT 12 Ekim 2024 HABER ANALİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha iki hafta evvel Amerika’da fon müdürlerini Türkiye’ye para yatırmaya ikna etmek için “Vatandaşa sürpriz vergi yok!” demişti. O sözlerin mürekkebi dahi kurumadı. Sürpriz bir vergi daha geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu torba kanun teklifi ile vergi icat etmekte eline kimsenin su dökemeyeceğini bir kere daha ispat etti.

2024 yılında 8,4 trilyon Türk Lirası (TL) vergi yükünü sırtlayan vatandaşın cebinden asgari 100 milyar TL daha çıkacak. 100 bin TL’den fazla limite sahip kredi kartı sayısı 62 milyon. Sadece bu kalemde vatandaşın sırtına 42 milyar TL yıllık vergi yükü binecek.

Bu defa kılıf Savunma Sanayiini Destekleme Fonu olacak.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylülde “Bir gece ansızın İsrail’e girebiliriz.” muhtırası ile çıktığı yolda geçen hafta “İsrail vatan toprağımızı işgal edebilir.” durağına geldi.

Erdoğan bu hafta da Millî Mücadele şartlarında yayımlanan Tekalif-i Millîye’yi aratmayacak kadar ağır maddelerden müteşekkil torba kanun teklifi ile yola devam ediyor.

KREDİ KARTINDAN VERGİ ALMAK KİMİN AKLINA GELİR

Zaten geçinmekte zorlanırken, kredi kartı limiti 100 bin TL’yi geçen herkesten kredi kartı başına 750 TL vergi tahsil edecekler.

Kredi limiti ismi üzerinde tahsis edilse de tahakkuk ettirilmemiş kredidir. Krediden vergi kimin aklına gelirdi ki! Dünyada eşi benzeri yok.

İlle de krediden bir vergi alınacaksa krediyi satan ve faiz kazancı elde eden bankadan alınabilirdi. Onlar olmaz. Altta kalanın canını çıksın!

Gayrimenkul (Ev, arsa, tarla, bina, işyeri, dükkân) alan da satan da 3 bin TL ödeyecek. Sıfır kilometre arabada 3 bin TL, 2’nci el taşıtta 1.500 TL “katkı payı” geliyor. Bunların haricinde bütün noter işlemlerine 75 TL ilave harç konulacak.

Yetmedi, drone ve kol saatlerine de yeni vergiler geliyor. KDV ve ÖTV de cabası… Elmas, pırlanta, lüks yat ve tekne ÖTV’den muaf silindir hacmi 100 CC’nin altında kalan motosikletlerden yüzde 20 ÖTV+KDV tahsil edilecek.

Limonataya yüzde 20 ÖTV ödeyen vatandaşın sabrı taştı taşacak.

SAVUNMA SANAYİİNDE HAVAYA SAÇILAN MİLYARLARCA DOLAR

Bütün bu paralar nereye gidiyor? Savunma sanayiine mi?

Hatırlayalım:

  • S-400 hava savunma sistemi için Rusya’ya 3,5 milyar dolar ödedik. Şimdi S-400’ler hangarlarda tozlanıyor.
  • Katar Silahlı Kuvvetleri’ne Tank-Palet Fabrikası’nı 50 milyon dolara sattılar.
  • ABD’ye F-35 savaş uçakları için 1,5 milyar dolar verdik, fakat S-400 aldık diye uçakları teslim etmediler. Üstüne üstlük F-35 projesinden de atıldık.

39 milyar dolar deprem vergisi topladılar, o paralar da bütçe açığını kapatmak ve memur maaşlarını ödemek için harcandı.

Savunma sanayii için toplanan paralar da aynı şekilde çarçur edilecek.

Bizim vergilerimizle alınan S-400’ler kullanılmıyorsa, Katar’a fabrika satılıyorsa, milyarlarca dolarlık F-35’ler elimize geçmiyorsa, deprem vergisinden gelen paralar memur ve emekli maaşlarını ödemekte köşeye sıkışınca harcanıyorsa, şimdi savunma sanayii için bizden neden daha fazla para istiyorlar?


 

Bu soruların cevabını hepimiz biliyoruz. Bizim vergilerimizle lüks içinde yaşamaya, yandaşlarını zengin etmeye devam edecekler. Biz de her geçen gün daha da fakirleşeceğiz.

Artık yeter! Bu haksızlığa, bu soyguna dur demeliyiz!

Madem kredi kartında 100 bin TL eşiğine göre vergi alacaklar. O hâlde limitleri 99 bin 999 TL’ye çekebiliriz. Al sana sivil itaatsizlik. Maliye Bakanı Şimşek’in sürpriz vergisine karşı çıkılabilirse Saray’a unutamayacağı bir ders verilebilir.

85 milyon yolunacak kaz olmadığını geç de olsa idrak etmelerine yardımcı olacak protestolar ve sosyal medya kampanyaları hükûmete geri adım attırana dek devam etmeli.

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL AŞAĞI ÇEKİLİR?

Kredi kartı limitinizi düşürmek için ilk adım, bankanızla iletişime geçmektir. Bankanızın müşteri hizmetlerini telefonla arayarak limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz. İnternet bankacılığı veya mobil uygulama üzerinden limiti düşürmek mümkün.

Müşteri hesabınıza giriş yaptıktan sonra, kredi kartı ayarları bölümünden ‘limit düşürme’ seçeneğini tıklayarak, limitinizi talep ettiğiniz seviyeye çekebilirsiniz.

Kredi kartı limitinizi düşürmeden önce, mevcut borçlarınızı gözden geçirin. Banka, kartınızdaki mevcut borç toplamının yeni limitin altında olmasını isteyecektir. Borç limitin altındaysa talebiniz daha hızlı onaylanabilir.

Bankaların limit düzenlemelerinde dikkate aldığı önemli bir faktör de düzenli ve zamanında yapılan ödemelerdir. Kredi notunuz yüksekse ve ödemeleriniz düzenliyse, bankanız limit düşürme talebinizi daha kolay kabul edebilir.

Limit düşürme talebiniz onaylandığında, banka tarafından bilgilendirileceksiniz ve yeni limitiniz geçerli olacaktır.

Düşük limit sayesinde hem vergiden kurtulacaksınız hem de faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde fazla borç yükü altına girmemiş olacaksınız.

Devir tasarruf devri. Yarınlar daha da karanlık.

Erdoğan öyle dediğine göre vardır bir bildiği. İsrail, Anadolu’yu işgal edebilir.

—————————————

İletişim için:

https://www.youtube.com/turhanbozkurt

Twitter: @turhanbozkurTV

https://www.facebook.com/TurhanBozkurt/

e-posta: [email protected]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com