Cihat Yaycı, Hakan Fidan’ı hedef aldı: O papaza izin vermeseydin…

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Ukrayna Konferansı’na Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin "ekümenik" sıfatıyla katılmasına ilişkin Hakan Fidan'ı hedef aldı: "O Papaz, Dışişleri Bakanlığının izni olmasa o toplantıya gidemez!"

KRONOS 24 Haziran 2024 GÜNDEM

İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’ne Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la aynı masa etrafında oturacak şekilde Fener Rum Patriği Bartholomeos’un ekümenik sıfatıyla katılmasına bir tepki de Mavi Vatan doktrininin mimarı, emekli tümamiral Cihat Yaycı’dan geldi.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Ukrayna Konferansı’na Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin “ekümenik” sıfatıyla katılmasına Dışişleri Bakanlığı’nın izin verdiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı hedef alan Yaycı, “O Papaz, Dışişleri Bakanlığının izni olmasa o toplantıya gidemez! Dışişleri Bakanının gözünün içine baka baka ‘Ekümenik Patrik’ yazdırıp, paçavrasını sallandıramazdı” dedi.

ANKARA YALANLAMIŞTI

İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’ne Fener Rum Patrikhanesi’nin devlet statüsünde katıldığı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın zirve marjında Fener Rum Patriği Bartholomeos ile resmi bir ikili görüşme yaptığı yönündeki iddialar, Ankara tarafından yalanlanmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli anayasada patrikanenin konumuna ilişkin değişiklik olmadığını söylemişti.

Keçeli, “Türk anayasası ve kanunları himayesinde varlık gösteren Patrikhane’nin, gayrimüslim azınlıklara ait herhangi bir kilise veya sinagogdan daha fazla yetki veya hakkı bulunmuyor. Patrikler ise idari açıdan Fatih Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği’ne bağlı bulunuyor” demişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com