Gözaltı sırasında kalp krizi geçiren, 75 yaşındaki yatalak hasta da tutuklandı

Gözaltı sırasında kalp krizi geçiren, yüzde 99 engelli ve yatalak olan 75 yaşındaki Süleyman Sabri Mavi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KRONOS 15 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gözaltı sırasında kalp krizi geçiren, yüzde 99 engelli ve yatalak olan 75 yaşındaki Süleyman Sabri Mavi, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, hakkında verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 75 yaşındaki Süleyman Sabri Mavi, 11 Ağustos’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Mavi, gözaltı sırasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Mavi, taburcu edildikten sonra 12 Ağustos’ta Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Görme ve işitme engelli olan Mavi’nin Yüksekova Devlet Hastanesi tarafından verilen yüzde 96 engelli raporu bulunuyor. Mavi, iç organlarının büyük bir bölümü iflas ettiği için aynı zamanda yatalak bir hasta.

Mavi’nin avukatı Medya Çallı, infazın ertelenmesi ve Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevki için Van Cumhuriyet Savcılığı’na başvuru yaptı.

NE OLMUŞTU?

Süleyman Sabri Mavi hakkında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2012 yılında “KCK” adı altında başlatılan soruşturma kapsamında “örgüt üyeliği” olmak iddiasıyla dava açılmıştı. Mavi, yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 2019 yılında verdiği kararı onadı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com