‘Hakim rahatsız olmuş’: Gergerlioğlu mahkeme salonundan çıkarıldı

Gergerlioğlu: Hakim, benim ismimi seslenerek 'Dün akşam sosyal medyadan baktım, beni eleştirmişsiniz' dedi. Hakim bey rahatsız olmuş. Kapıya güvenlik koydular, milletvekili girmesin diye. Hakim hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Adalet Bakanı Tunç bu rezalet yaşanırken nerdesin?"

SEVİNÇ ÖZARSLAN 24 Eylül 2024 GÜNDEM

İstanbul’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 4 ay önce gözaltına alınan, aralarında lise öğrencisi 15 kız çocuğunun bulunduğu 19’u tutuklu 41 kişinin yargılandığı davayı takip eden DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamayı ikinci gününde de takip etmek üzere Çağlayan Adalet Sarayı’na giden Ömer Faruk Gergerlioğlu, X’teki hesabından mahkeme başkanını eleştiren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle salondan çıkarıldığı öğrenildi.

“HAKİM, BENİ ELEŞTİRMİŞSİNİZ DEDİ”

Mahkeme kapısından canlı yayın yaparak hakimle aralarında geçen diyaloğu anlatan Gergerlioğlu, “Yargılama devam ederken İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi, benim ismimi seslenerek salondan çıkmamı istedi. ‘Neden çıkayım, yerinde sessiz sedasız oturarak duruşmayı takip eden biriyim’, dedim. Hakim bey, ‘Dün akşam eve gittiğinde sosyal medyadan baktım, beni eleştirmişsiniz’ dedi. Hakim bey rahatsız olmuş. Eleştirmek suç mu? Herhangi bir hakaret var mı? yok. Ben tabi ki seni eleştirebilirim.”

“BENİ NİYE ENGELLİYORSUNUZ?”

Mahkeme salonunun kapısında yaptığı yayını da görevliler tarafından engellenen Gergerlioğlu, “Kardeşim buna da müdahale etmeyin. Beni niye engelliyorsunuz? Mahkeme salonundan çıkarılma diye bir şey olabilir mi? Mahkemenin adının gösterilmesinden bile rahatsız oluyorlar. Kapıyı kapatıp bu hukuksuz yargılamayı benim görmemi, eleştirtmemi istemiyorlar. Kapıya güvenlik koydular, milletvekili girmesin diye. Hakim hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nerdesin? Bu rezalet yaşanırken siz neredesiniz?” diyerek tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, X hesabından dün yaptığı paylaşımlarda mahkeme başkanın, çocuklara ve annelerine sorduğu soruları şöyle eleştirmişti:

  • 24. ACM’de sorgulanan karaciğer nakilli, Parkinson hastası ayakta zor duran anneye “kızların niye arkadaşlarıyla ders çalışmaya gittiler” diye sordu hakim! Ders çalışmak, AVM’ye gitmek, iftar da sorgulanıyor! Anlaşılan yürümek, koşmak, konuşmak da teröristlik!
  • 24. ACM iddianamesinde 10 yaşındaki çocuğun -5, 6 yaş çocuklarla site bahçesinde top oynarken çekilen görüntüleri de eylem, delil olarak sunulmuş, gözümle gördüm!!! Şu anda da birlikte iftar sorgulanıyor! İşte Türkiye AB yolunda böyle ilerliyor!
  • Tutuklu Parkinson hastası kadın gözaltında çok kötü davranıldığını,uzun süre WC izni verilmediğini anlatınca Hakim sözünü kesti,kızlarının ders çalışması konusunda çok sorunca av. ” niye bu kadar normali anormal gösterdiniz” diye itiraz edince salondan çıkarılmayla tehdit edildi!
  • İstanbul 24.ACM hakiminin soruları karşısında gülsek mi ağlasak mı diye kendimizi zor tutuyoruz! Doğum günü partisine katılmak diye bir suç da varmış,! Sorular, iddianamenin saçmalığını, gülünçlüğünü gösteriyor. Milyonları çalanın beraat ettiği ortamda bunlar yargılanıyor!
  • “Evde Kur’an dersi almak da suçmuş! 24. ACM hakimi mahpus sanık Aysu Bayram hanım’a soru sorarken “çocuklarınızın gittiği evde kuran, tefsir dersi veriliyor muydu” diye sordu!!! “CEHAPE döneminde kur’an kursları yasaklandı” diyen @Akparti döneminde yaşanıyor bu!
  • Hakim şimdi de altın gününü soruyor? “Nedir bu altın günü?” diye sordu, evet evet kulaklarımla duydum!!! Altın günü de teröristlik olmuş 🙂 “Sizin evde mi, diğerinin mi” diye ekledi soruya? Gayet önemli sorular!
  • 24.ACM salonu küçük,sanık av ve izleyici çok,çok kişi salon önüne bile gelemedi! Salonun değiştirilme talepleri Hakim tarafından reddedildi. Hakim zaman zaman resmi ideolojiye aykırı bulduğu av. ifadelerine müdahale ediyor, zannınca terörist diye nitelenene terörist dememek suç!
  • 24. ACM Hakimine ” Kızıma öğüt vermem, her seferinde dışardan yemek yeme demem, gibi telefon konuşma tapelerinden suç üretmeye çalışmanız olacak iş değil, çocuklara hediye gönderme ifadelerimden suç üretmeye çalışıyorsunuz, altın günü suç olabilir mi?” diyor mahpus kadın.
  • 24. ACM’de savunma yapan kadın mahpus “üstüme itham edilen eylemlerin çoğu yürüyüp bir yere gitmemle alakalı. Yürümek de mi suç?” diyor.
    @AliYerlikaya bu saçma fezlekeleri Hakim önüne siz mi iddianame kabul edilsin diye koydunuz? Kabul edene talimat kimden? @yilmaztunc
    – 24. ACM Hakimi şimdi de genç üniversite öğrencilerinin yurt dışı gezisi hazırlıklarını suç ithamı olarak soruyor! Evinden uzak olduğu için arkadaşının evine taşınan genç öğrenci kadın suçla itham ediliyor, genç öğrenci bu kadar sıradan fiillerin neden teröristlik olduğunu soruyor.”

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında 15 kız çocuğu ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 41 kişi, 5 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra 7 Mayıs 2024’te gözaltına alındı, 29 kişi tutuklandı.

Üsküdar Çocuk Şube’ye götürülen 15 çocuk, 16 saat boyunca avukatlarıyla görüştürülmedi. Birbirleriyle konuşması dahi yasaklanan çocuklar bir polis memuru tarafından kan kusturmakla tehdit edildi.

Üç ay telefonları dinlenen ve takip edilen öğrenciler, çocuklar ve ebeveynleri hakkında “120 terör eylemi” tespit edildiği iddia edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 Temmuz 2024’te kabul edilen iddianamede “Akören Kamp Evi Sonrası – Marmara Park AVM – Bowling Programı”, “R.B. G.’nin, N.E.’nin ve A.G.’nin Evine Gitmesi” terör eylemi olarak yazıldı.

Savcı çocukları, öğrenci evinde kalmak, bovling oynamaya gitmek, Marmara AVM-Perla Vista AVM’de buluşmak, Yemek Sepeti’nden sipariş vermek, sinemaya gitmek, parkta buluşup piknik yapmak, yurt dışı gezisi organize etmekle suçladı. Savcının temel iddiası, üniversite öğrencisi 12 genç kızın İstanbul’daki 4 farklı evde gönüllü olarak İngilizce dersi ve dini dersler vermesi, ebeveynlerin de çocuklarını bu aktivitelere göndermesine dayanıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com