İnfaz erteleme verilen kanser hastası mühendis tekrar hapse gönderildi

Bir aile yakını, "Zaten 6 ay erteleme verdiler. Bir haftası  geçti. Yargıtay dosyaya ne zaman bakacak bilmiyoruz. Mahkeme topu Yargıtay'a atmış. Senin canın tehlikede kimsenin umurumda değil." dedi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 13 Ağustos 2024 GÜNDEM

Adli Tıp Kurumu 6 ay infaz erteleme kararı vermesine rağmen kanser hastası Mustafa Aytaç, kemoterapi için götürüldüğü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu edilip tekrar hapse gönderildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi, genç mühendisinin cezası Yargıtay tarafından onanmadığı gerekçesiyle dosyasını Yüksek Mahkeme’ye göndererek tahliye işlemini gerçekleştirmedi.

İnfaz erteleme verildiği halde kanserle mücadele eden bir insanın tekrar cezaevine konulmasının büyük bir haksızlık olduğunu belirten bir aile yakını, “Zaten 6 ay erteleme verdiler. Bir haftası  geçti. Yargıtay dosyaya ne zaman bakacak bilmiyoruz. Mahkeme topu Yargıtay’a atmış. Senin canın tehlikede kimsenin umurumda değil.” dedi.

Aytaç’ın Kronos’a konuşan aile yakını, “10 gün kadar serviste kaldı. Üç gün kemoterapi verildi. Boynundan büyük parça alındığı için dikişleri vardı. Daha sonra mahkum koğuşuna aldılar. Servisteyken elinde kelepçe vardı. Her gün akşam mutlaka taktılar. Gündüz de arada taktılar. Orada kelepçe takmaladılar ama orası çok küçük ve havasız bir alanda kaldı. toparlanması lazım. Moral motivasyona ihtiyacı var.” diye konuştu.

Aytaç’ın bir hafta sonra tekrar hastaneye götürüleceği ve ikinci kemoterapi için tekrar hastaneye yatırılacağı öğrenildi.

ADLİ TIP İNFAZINI ERTELEDİ AMA HALA TUTUKLU

Afyon’da KHK’lı ailelere para yardımı yaptığı ve sohbet toplantıları düzenlediği gerekçesiyle terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 18 Ekim 2022’de tutuklanan Aytaç’a 7 yıl 6 ay cezası verildi.

Durumu kötüleştiği için 24 Temmuz’da hastaneye kaldırılan Aytaç’ın tahliye edilmesi için hastane tarafından verilen “Ölüm riski mevcuttur” raporuyla birlikte Adli Tıp Kurumu’na başvuru yapıldı. Afyon 1 Nolu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve 5 ay önce lenf kanseri teşhisi konulan makine mühendisi Mustafa Aytaç, 7 Ağustos’ta infaz erteleme verilmesine rağmen hala tutuklu bulunuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com