Lenf kanseri olan 31 yaşındaki mühendis hapiste yaşam mücadelesi veriyor

Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve kemoterapi tedavisi gören 31 yaşındaki makine mühendisi doktorlar 'cezaevinde ölüm riski var' demesine rağmen tahliye edilmiyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 01 Ağustos 2024 GÜNDEM

Afyon’da KHK’lı ailelere para yardımı yaptığı ve sohbet toplantıları düzenlediği gerekçesiyle terör örğütü üyeliği suçlamasıyla 18 Ekim 2022’de tutuklanan ve 7 yıl 6 ay ceza verilen makine mühendisi Mustafa Aytaç’a (31) 5 ay önce lenfoma teşhisi konuldu.

DURUMU GERÇEKTEN CİDDİ

Durumu ağırlaştığı için 24 Temmuz’da Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamatoloji bölümüne kaldırılan Aytaç’ın ağır kemoterapi ilaçları aldığı, kan değerleri düştüğü ve kök hücre nakli olması gerektiği öğrenildi.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

Kronos’a konuşan bir aile yakını, “İki yıldır Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Cezaevinde kalıyor. Mart ayında kanser teşhisi konuldu. Cezaevinde kemoterapiye gitti, geldi ama sonuç alınamadı. Şartlardan dolayı ağır ilaçlar verdiler, durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Durumu gerçekten ciddi. 4 yıllık evliler, iki yıldır hapiste. Ailesi de helak oldu. Öyle temiz, öyle iyi bir bir genç ki…” dedi.

Aytaç’ın tahliye edilmesi için hastane tarafından verilen “Ölüm riski mevcuttur” raporuyla birlikte Adli Tıp Kurumu’na başvuru yapıldığı, ancak bir sonuç alınamadığı belirtildi.

“ÖLÜM RİSKİ MEVCUTTUR”

Sözkonusu raporda, “Tedavisine ivedilikle başlanıp titizlikle aksamaksızın yapılması gereken bir durumdur. Tedavi içeriğine bağışıklık sistemi, kan değerlerini ve diğer organları etkileyebilecek ve bozabilecek potansiyele sahip farmakolojik ajanlar mevcuttur. Bu süreçte hastanın temiz, hijyenik, kalabalık olmayan bir ortamda yaşaması ve bakılması seyahati açısından önem arz etmektedir. Gereklilik durumunda ve komplikasyon geliştiğinde hastaneye ulaştırılması gerekebilir. Hastalığı ve kullanılan ilaçlardan doğabilecek komplikasyonlardan kaynaklı ölüm riski mevcuttur. Bu süreçte hastanın refakatçi desteğine, bakım, beslenme, psikolojik moral ve motivasyon desteğe ihtiyacı mevcuttur.” denildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com