Kemoterapi gören genç mühendise hastane yatağında kelepçe taktılar

Afyon’da KHK’lı ailelere para yardımı yaptığı için 7 yıl 6 ay cezası verilen ve lenf kanseri teşhisi konulan makine mühendisi Mustafa Ataç'ın hastane yatağında elleri kelepçeli tutulduğu öğrenildi. Ailesi hayati riski bulunan Ataç'ın tahliye edilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 05 Ağustos 2024 GÜNDEM

Afyon 1 Nolu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve 5 ay önce lenf kanseri teşhisi konulan makine mühendisi Mustafa Aytaç‘a, durumu ağırlaştığı için kemoterapi için götürüldüğü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamatoloji bölümünde kelepçe takıldı.

Aytaç’ın Kronos’a konuşan bir aile yakını, “Hastanede elleri kelepçeli bir vaziyette yatıyor. Bu bizi çok üzdü. Kolunda damar yolu açık rahat yatamıyor. Hastane sonrası bakımını ve tedavisini biz yaptırmak istiyoruz. Yetkililer izin versin, Mustafa tahliye edilsin.” dedi.

Kemoterapi sonucu kan değerleri düştüğü için durumunun iyi olmadığını söyleyen aile yakını, “Bir hafta hastanede kalacak. Bir ay sonra tedavi tekrar yenilenecek. Hastaneden çıkınca tekrar hapishaneye götürülmesinden endişe ediyoruz. Kemoterapi sonucu kan değerleri düşmüş. Enfeksiyon riski var. Hastane yemeği az ve yağlı olduğundan beslenemiyor.” diye konuştu.

Kök hücre nakli olması gereken ve ağır kemoterapi ilaçları alan Aytaç’ın durumunun gittikçe ağırlaştığı öğrenildi.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

Afyon’da KHK’lı ailelere para yardımı yaptığı ve sohbet toplantıları düzenlediği gerekçesiyle terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 18 Ekim 2022’de tutuklanan Aytaç’a 7 yıl 6 ay cezası verildi.

Durumu kötüleştiği için 24 Temmuz’da hastaneye kaldırılan Aytaç’ın tahliye edilmesi için hastane tarafından verilen “Ölüm riski mevcuttur” raporuyla birlikte Adli Tıp Kurumu’na başvuru yapıldı, ancak bir sonuç alınamadı.

“ÖLÜM RİSKİ MEVCUTTUR”

Sözkonusu raporda, “Tedavisine ivedilikle başlanıp titizlikle aksamaksızın yapılması gereken bir durumdur. Tedavi içeriğine bağışıklık sistemi, kan değerlerini ve diğer organları etkileyebilecek ve bozabilecek potansiyele sahip farmakolojik ajanlar mevcuttur. Bu süreçte hastanın temiz, hijyenik, kalabalık olmayan bir ortamda yaşaması ve bakılması seyahati açısından önem arz etmektedir. Gereklilik durumunda ve komplikasyon geliştiğinde hastaneye ulaştırılması gerekebilir. Hastalığı ve kullanılan ilaçlardan doğabilecek komplikasyonlardan kaynaklı ölüm riski mevcuttur. Bu süreçte hastanın refakatçi desteğine, bakım, beslenme, psikolojik moral ve motivasyon desteğe ihtiyacı mevcuttur.” denildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com