‘İsrail, Hizbullah darbesiyle bir taşla en az dört kuş vurdu’

Gazeteci Murat Yetkin: "Hizbullah bunun şimdiye dek İsrail’le savaşlarındaki en büyük güvenlik açığı olduğunu itiraf ediyor. İsrail, Hizbullah darbesiyle bir taşla en az dört kuş vurdu."

KRONOS 19 Eylül 2024 GÜNDEM

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı ve telsiz cihazlarını patlatarak binlerce kişinin yaralanmasına neden olan siber saldırısı dünya gündeminde. İsrail’in bu cihazlara nasıl eriştiği ve patlattığı yönünde birçok teori konuşulurken, bu saldırıyla Tel-Aviv’in ne kazandığı da tartışılıyor.

Gazeteci Murat Yetkin, “Hizbullah bunun şimdiye dek İsrail’le savaşlarındaki en büyük güvenlik açığı olduğunu itiraf ediyor” dedi ve İsrail’in Hizbullah darbesiyle bir taşla en az dört kuş vurduğuna dikkat çekti.

Yetkin’e göre İsrail’in kazanımları şöyle:

“1- Hizbullah yönetimin özel çağrı cihazı vermeye değer bulduğu düzeyde, cephe komutanından Beyrut yatırımcısına dek 3000 kişiyi aynı anda vurdu ve mücadele dışı bırakmak anlamında “etkisiz hale getirdi”.

2- İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Amâni’nin de yaralılar arasında bulunması Hizbullah ile İran arasında bir organik ilişki kanıtı daha oldu. Keza Suriye’de de patlayan çağrı cihazları olduğu bildiriliyor.


 

3- İsrail’in bütün aktif Hizbullah üyelerini bilmesi ihtimali çok zayıftı. Şimdi örgüt şemasını çıkaracak bütün bilgiler hastane kayıtlarıyla ellerinde.

4- Siyasi açıdan İsrail’deki Binyamin Netanyahu hükümeti bu saldırıyla sadece İran ve Hizbullah’a meydan okuma şiddetini artırmakla kalmadı. Daha Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da Hizbullah askeri sorumlusu Fuad Şükür’ün Beyrut’ta suikasta kurban gitmesi üzerinden kırk gün anca geçti. İsrail bu eylemle Gazze Krizini bölgesel savaşa çevirmekten çekinmeyeceğini gösterdi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com