Kulis: Erdoğan, MKYK’da genç teğmenler için ne dedi?

Kulislere göre, genç teğmenlerin tartışma yaratan yemin töreni AKP MKYK'da gündeme geldi. İşte genç teğmenlere ilişkin Erdoğan'ın yorumu...

KRONOS 05 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu’nda genç teğmenlerin tartışma yaratan sloganlı korsan yemin törenine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şu ana kadar gelmiş bir açıklama henüz yok. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tepki gösterdiği yemine ilişkin, kulislerde Erdoğan’ın da rahatsız olduğu yönünde gelen iddialar var.

İktidara yakın kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda MKYK’da konuştuğu ve “Milli Savunma Bakanım ve Kara Kuvvetleri Komutanı’mla bu konuyu değerlendireceğim” dediği iddia edildi.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun aktardığına göre, mezuniyet törenindeki kutlamanın ardından teğmenlerle ilgili yaşanan gelişmeler MKYK’da tartışma konusu oldu.

Kahvecioğlu, bazı MKYK üyelerinin bu kutlamanın “askeri vesayet ve Türkiye’nin darbe geçmişi”ni hatırlattığını ve konunun soruşturulması gerektiğini söylemesi üzerine Erdoğan’ın, “Ben alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadise. Milli Savunma Bakanım ve Kara Kuvvetleri Komutanı’mla bu konuyu değerlendireceğim. Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım” dediğini aktardı.

‘ERDOĞAN RAHATSIZ VE KAYGILI’

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu da AKP MKYK toplantısından kulis bilgi aktardı.

Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP kurmaylarının, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan kılıçlı yemin olayından rahatsız ve kaygılı olduklarını söyledi.


 

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Esasen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bu noktada ciddi rahatsızlık izhar ettiği de bir sır olmaktan çıkıyor! Erdoğan’ın, o görüntüleri hoş karşılamadığı, diploma töreninden sonra gelişen hareket tarzının, kendisi orada iken yapılamayacağını kayda geçirdiği ifade ediliyor. Gerek Milli Savunma Üniversitesi gerekse Harp Okulları ölçeğinde konunun özüne inmeye kararlı olduğu da vurgulanıyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com