‘İsrail’in saldırısında eşi benzeri görülmemiş bir güvenlik darbesi aldık’

Hizbullah lideri Nasrallah, binlerce çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin eşi benzeri görülmemiş büyük bir güvenlik darbesi aldıklarını söyledi ve intikam mesajı verdi.

KRONOS 20 Eylül 2024 DÜNYA

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, son iki gün içinde Lübnan’da Hizbullah tarafından kullanılan binlerce çağrı cihazlarının patlatıldığı saldırının ardından yaptığı ilk konuşmada eşi benzeri görülmemiş büyük bir güvenlik darbesi aldıklarını söyledi. Nasrallah dün akşam saatlerinde yaptığı konuşmada, İsrail’in “sert bir hesaplaşma ve adil bir intikamla karşı karşıya kalacağını” duyurdu.

Nasrallah, İsrail’in Salı ve Çarşamba günkü patlamalarda iki dakika içinde yaklaşık 5.000 kişiyi ve onların etrafındakileri hiç düşünmeden öldürmek istediğini söyledi. Nasrallah, “Salı ve Çarşamba günü yaşananlara savaş ilanı diyebiliriz” dedi.

Nasrallah, bazı çağrı cihazlarının kullanıcılarından uzakta olduğunu ve bazılarının da hiç dağıtılmadığını söyledi.

Hizbullah’ın soruşturmalarıyla ilgili olarak, “patlamaların koşulları hakkında neredeyse kesin bir sonuca ulaştıklarını, ancak bazı şeyleri teyit etmek için beklediklerini” belirten Nasrallah, “yakında söz konusu patlamalar hakkında kesin bir sonuca ulaşacağız ve sonra buna göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

Nasrallah İsrail hükümeti ve ordusuna seslenerek “Gazze’deki savaş durana kadar Lübnan cephesi de durmayacak” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com