Netflix, Kamala Harris için kesenin ağzını açtı: 7 milyon dolar bağış

Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinden sonra yeni aday olarak öne çıkan Kamala Harris'e bir destek de Netflix'ten geldi. Netflix'in kurucularından Reed Hastings, tam 7 milyon dolar bağışta bulundu.

KRONOS 24 Temmuz 2024 DÜNYA

Netflix’in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reed Hastings, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Demokratların adayları arasında öne çıkan Kamala Harris için 7 milyon dolar bağışladı.

Hastings, milyonlarca dolarlık bağışının şimdiye kadar tek bir adaya yaptığı en büyük bağış olduğunu belirtti.

Harris’in, Demokrat Parti delegelerinden kısa sürede destek almasının ardından ilk tebrik edenler arasında yer alan Hastings, başkanlık yarışında Harris’in arkasında olduğunu belirtmişti.

Hastings, daha önce de “Güçlü bir Demokrat liderin Trump’ı yenebilmesi ve bizi güvende tutabilmesi için Biden’ın kenara çekilmesi gerekiyor” ifade etmişti.

KAMALA HARRIS REKOR KIRDI
Demokratların başkan adayı olmaya çok yakın olan Kamala Harris, kampanyasının ilk 24 saatinde rekor kıran 81 milyon dolarlık bağış elde etmişti.

WILMOT REED HASTINGS KİMDİR?
Amerikalı bir iş insanıdır. Netflix’in kurucu ortağı, yönetim kurulu başkanıdır. Birden fazla yönetim kurulunda ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarda yer almaktadır. California Eyaleti Eğitim Kurulu’nun eski bir üyesi olan Hastings, sözleşmeli okullar aracılığıyla yapılan eğitim reformunun savunucusudur.

NETFLIX’IN KURULUŞU
1997 yılında, Hastings ve eski Pure Software çalışanı Marc Randolph, Netflix’i kurdu ve iki yeni teknolojiyi birleştirerek ABD’deki müşterilere posta yoluyla sabit ücretli film kiralama hizmeti sundu; Posta olarak gönderilmesi VHS kasetlere göre çok daha kolay olan DVD’ler ve kağıt katalog yerine sipariş verilebilecek bir web sitesi kullandılar.

Merkezi Los Gatos, California’da bulunan Netflix, 100.000 içerik ve 100 milyondan fazla aboneden oluşan bir koleksiyona sahiptir.


Hastings, Pure Software’den ayrıldıktan sonra Netflix fikrini ortaya attı:

“Apollo 13 için büyük bir gecikme ücretim vardı. Altı hafta gecikti ve video dükkânına 40 dolar borcum vardı. Kaseti yanlış yerleştirmiştim. Hepsi benim hatamdı. Karıma bundan bahsetmek istemedim. Ve kendi kendime, ‘Gecikme ücreti karşılığında evliliğimin bütünlüğünü tehlikeye atacak mıyım?’ dedim. Daha sonra spor salonuna giderken çok daha iyi bir iş modeline sahip olduklarını fark ettim. Ayda 30 dolar veya 40 dolar ödeyebilir ve istediğiniz kadar az veya çok çalışabilirsiniz.”

Hastings, Netflix’i kurduğunda müşterilerin hizmeti kullanıp kullanmayacağına dair hiçbir fikri olmadığını da söylemişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com