Okulda ‘Yandere’ dehşeti: Arkadaşına biber gazı sıkıp bıçakladı

Beşiktaş'daki bir ortaokulda 7'inci sınıf öğrencisi bir kız, kız arkadaşı ile tartışmasınca yüzüne önce biber gazı sıktı, ardından da bıçaklandı. Yapılan incelemede şüphelinin şiddet içerikli oyun olarak bilinen "Yandere Simulatör" adlı oyundan etkilendiği öne sürüldü.

KRONOS 10 Haziran 2024 GÜNDEM

Yandere Simulatör

İstanbul Beşiktaş’ta bir ortaokulda okuyan 7. sınıf öğrencisi C.K., arkadaşları arasında çıkan tartışmanın ardından, okul arkadaşı G.N.Ç.’ye saldırdı. Olay, C.K.’nin önce biber gazı sıkıp, ardından ağabeyinin bıçak koleksiyonundan aldığı bıçakla G.N.Ç.’yi yaralamasıyla gerçekleşti.

Sabah gazetesinin aktardığına göre, saldırıdan bir gün önce C.K., G.N.Ç.’nin evine gidip onu parka çağırarak “Seninle yarın okulda görüşeceğiz” demişti. Ertesi gün ilk ders saatinde, C.K. arkadaşının yüzüne biber gazı sıktı ve daha sonra bıçakla yaraladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Hastaneye kaldırılan G.N.Ç.’nin akciğer zarında yırtık tespit edildi ve tedavisine devam ediliyor. Okul yönetimi ve emniyet konuyla ilgili soruşturma başlattı.


Dehşet verici olayın ardından yapılan incelemelerde, C.K.’nin ‘Yandere Simulatör’ isimli şiddet içerikli oyunu oynadığı ortaya çıktı. Bu oyunda, oyuncular okulda sevmediği kişileri tuzağa düşürüp öldürmek ve cinayete ait delilleri yok etmek gibi amaçlara yönlendiriliyor. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

YANDERE SİMULATÖR NEDİR?
İki yıl önce tüm dünyada çocukların ölümüne sebep olan bilgisayar oyunu ‘Mavi Balina’ benzeri bir oyun… Etek altını görüntülemeye çalıştığınız ve okul öğrencilerini öldürdüğünüz tuhaf simulasyon oyunu Yandere Simulator, Twitch’in yasaklı oyunlar listesine girdi.

Yandere olmak ne demek?
Psikolojik rahatsızlığı olan bir karakterin başka birine sevgi ve aşk ilgi duyması anlamına gelmektedir. Diğer başka bir anlamı ise aşk yaşayan karakterin bazı psikolojik sorunlar yaşaması olarak tanımlanmaktadır.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com