Özgür Özel: Bir parti kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi…

CHP lideri Özgür Özel, Malatya'da yaptığı konuşmada "normalleşme" ile ilgili net mesajlar verdi, isim vermeden MHP'yi eleştirdi.

KRONOS 22 Haziran 2024 GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Yazıhan’da partisinin mitinginde konuştu. Siyasette Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle başlayan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tepki gösterdiği “normalleşme” beklentilerinin devamında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP’nin talebiyle yenilenen seçimi kazanan CHP’li Şerafettin Bahadır’a, seçimi kaybeden MHP’li Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yanındakilerin silahlı saldırı düzenlemesine tepki gösterdi.

Bir parti kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona da kimse pabuç bırakmaz.

Özgür Özel: Bir parti kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona pabuç bırakılmaz

CHP lideri Özel, “Hukuka uyarsanız ne ala, sopaya normalleşme olmaz. Anayasayı çiğneyenle normalleşme olmaz. Bir parti kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona da kimse pabuç bırakmaz” diye seslendi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Siyasette normalleşme Ankara’nın ortasında bir siyasi cinayetin kanını yerde bırakmakla olmaz, emekliye 10 bin lira vererek açlığa mahkum etmekle olmaz. Asgari ücretliye seçimden önce yılda 4 kez zam vereceğim deyip, seçimden sonra yapmamakla olmaz.

Depremzedeye 1 yıl sonra kira yardımını kesmekle olmaz. Türkiye’nin hukuka, kurallara, ahlaka, vicdana sahip olarak yönetilmesini istiyoruz. Bunun için el uzattık, hukuka uyarsanız ne ala, sopaya normalleşme olmaz. Anayasayı çiğneyenle normalleşme olmaz. Bir parti kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona da kimse pabuç bırakmaz. İsteyen gelir normalleşir, hep birlikte doğru işler yaparız. Ama hukuktan sapanın olduğu yerde biz olmayız.


Normalleşmeyi herkes CHP’den biliyor, ya gelirsiniz emekliye, çiftçiye sahip çıkarsınız, AHİM kararlarına uyarsanız ne ala, uymuyorsanız biz buradayız. Ülkeyi kuran iradeyiz. Gelen gelir, gelmeyenler milletin karşısına geçer. Milletle devlet yarışırsa devlet kazanır. Biz kazanacağız.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com