Sinan Ateş’in ailesi Özgür Özel’le görüştü: “Biz isim verirken hakimlerin susturması acı verici”

Ayrı hücrelerde tutulan sanıkların ilk ifadelerini değiştirerek benzer savunma yapmalarının damga vurduğu Sinan Ateş davası sonrası Ateş ailesi CHP lideri Özel ile bir araya geldi.

KRONOS 08 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, ablası Selma Ateş ve eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile görüştü. Ablası Selma Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Biz isim verirken hakimlerin bizi susturması acı verici. Biz isimleri verdik. İki torbacıya verecek ceza bu cinayeti aydınlatmaz” diye konuştu.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin 19 ay sonra açılan davada sanıkların ayrı hücrelerde olmasına karşın mahkemede karakoldaki ifadelerini değiştirerek alacak verecek meselesi olduğuna yönelik savunma yapmalarının dikkat çektiği duruşmaların sonunda Ayşe Ateş’in tüm talepleri reddedilmiş, 10 sanık tahliye edilerek dava 19 Temmuz’a ertelenmişti. CHP lideri Özgür Özel, duruşmaları Ayşe Ateş’le yan yana takip etmiş, davanın takipçisi olacaklarını vurgulamıştı.

Geçen hafta tamamlanan ilk duruşmanın ardından Ateş ailesi tekrar Özgür Özel’i ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan anne Saniye Ateş, “Bunu adi bir davaya çeviriyorlar. Bu yaştan sonra da bana bu düştü. Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Sanki suçlu bizmişiz gibi. Bu siyasi bir davadır ” dedi.

“OĞLUMUN KATİLLERİNİ ARAMAK ZORUNDA KALDIM”

Özel ile görüşen Saniye Ateş açıklama yaptı.

Ateş, “Oğul dedim, benim kimsem yok benim oğlumun katillerini bulun. Bunu adi bir davaya çeviriyorlar. Oğlumun katillerini aramak zorunda kaldım. Bu yaştan sonra da bana bu düştü. Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Sanki suçlu bizmişiz gibi. Bu siyasi bir davadır. O torbacılar yapmadı bu cinayeti. Arkalarını yasladılar. Bir an önce kapatalım istediler. Ölene kadar bu davanın peşine düşeceğim. Böyle bir siyasi dava olmaz. ”


“BİZ İSİM VERİRKEN HAKİMLERİN BİZİ SUSTURMASI ACI VERİCİ”

Selma Ateş ise, “Biz 19 Temmuz’da adalet bekliyoruz. Bizim değil Türk milletinin canı yandı. Bu mücadeleden yılmayacağız. Biz isim verirken hakimlerin bizi susturması acı verici. Biz isimleri verdik. İki torbacıya verecek ceza bu cinayeti aydınlatmaz” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com