Timur Cihantimur’un kazadan sonraki ses kayıtları ortaya çıktı

Gazeteci Emrullah Erdinç, ölümlü kazaya karışan ve kaçtığı ABD'de tutuklanan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un kazadan sonraki ses kayıtlarını paylaştı.

KRONOS 07 Ekim 2024 GÜNDEM

İstanbul’da meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve kazadan hemen sonra annesi Eylem Tok ile ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un kaza sonrası ses kaydı ortaya çıktı.

Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iade davası devam ediyor. ABD’deki yargılama süreci sürerken Türkiye’de de kazaya dair hukuk süreci işliyor.

KAZA SONRASI KONUŞMALARI DOSYAYA GİRDİ
Kazanın hemen ardından Timur Cihantimur’un telefon konuşmaları da dosyaya girdi. *v100 Muhabiri Sevgim Begüm Yavuz o kayıtlara ulaştı.

Kazaya dair yeni görüntüler tv100’ün özel haberi Osman Kenan Çapoğlu İle Başlıklar programında ekrana geldi.

PANİK HALİNDE TELEFONDA KONUŞUYOR
Ekrana gelen kaza sonrası görüntülerde ses kayıtları ortaya çıkan Cihantimur, panik bir şekilde “Yolda çok kötü bir kaza yaptım. Birine vurdum. Lütfen gel. Adem abi Allah belamı versin hemen gel. Adam ölüyor hemen gel” dediği duyuldu. Kayıtlara göre ise 112’ye ilk çağrı lüks araçtan otomatik şekilde yapılmış.

Cihantimur, ses kayıtlarında ‘hayatım bitti.’ diyor.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD’ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur’un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. “suçluyu kayırma” ile “delileri gizleme” suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.


Baba Bülent Cihantimur da suçluyu kayırma suçundan şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında ayrıca, imza atma şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırmıştı.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok hakkında 23 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Eylem Tok ve oğlu 14 Haziran’da ABD’nin Boston şehrinde yakalanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com