Türkiye’nin 69 yıllık dev markası adını değiştiriyor

Arçelik, tarihe gömülüyor. 69 yıl önce kurulan Arçelik AŞ kurumsal marka olarak Beko'yu kullanacak.

KRONOS 25 Temmuz 2024 EKONOMİ

Beyaz eşya sektörünün köklü isimlerinden Arçelik, 69 yıl boyunca kullandığı markasının adını köklü bir değişiklikle yenileme kararı aldı. Şirket, küresel stratejisi doğrultusunda mevcut markası Arçelik’i, uluslararası arenada daha geniş bir tanınma sağlamak amacıyla Beko olarak değiştireceğini duyurdu.

Bu değişikliğe dair Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Globalleşme stratejisi çerçevesinde Arçelik A.Ş., Türkiye dahil tüm bölgelerde bundan sonra Beko adı altında faaliyet gösterecek” denildi. Şirket, bu isim değişikliği ile dünya genelindeki tüm çalışanlarını ve operasyonlarını tek bir kurumsal çatı altında toplama amacını güdüyor.

MARKA İMAJI
Yeni markalaşma süreci, yurt dışındaki bağlı ortaklıkların da isimlerinin Beko markasıyla uyumlu hale getirilmesini öngörüyor. Bu değişiklik, global ölçekte daha bütünleşik ve tanınabilir bir marka imajı yaratmayı hedefliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Türkiye’deki faaliyetler ise Arçelik Pazarlama A.Ş. tarafından sürdürülecek. Şirket, Arçelik, Beko, Grundig, Altus ve Leisure markalarını kapsayan geniş bir ürün yelpazesini bu çatı altında devam ettirecek. Bu kapsamda, mevcut markaların Türkiye’deki varlığı ve operasyonları herhangi bir değişikliğe uğramayacak, ancak uluslararası düzeyde Beko ismi ön plana çıkarılacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com