Tutuklu öğretmenden mektup: “Ben, karım ve kızım… Aile boyu hapisteyiz”

'Ben içeri girdikten sonra eşim de tutuklandı. Cezaevine girdiğimde 2,5 yaşında olan kızım 4,5 yaşına geldi ve son iki açık görüşte eşime ve bana ‘Yanınızda kalmak istiyorum’ dedi. Şu an kızım da burada maalesef. Aile boyu cezaevindeyiz. Her şeye rağmen ümitliyiz, inançlıyız, özgür günler gelecek...'

SEVİNÇ ÖZARSLAN 14 Ekim 2024 GÜNDEM

Manisa’da 10 Ekim 2022’de tutuklanan ve 5 ay önce Edirne L Tipi Cezaevine nakledilen otomotiv öğretmeni Refik Albayrak’ın DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na yazdığı mektup bir aile dramını ortaya çıkardı.

“KIZIM YANINIZDA KALMAK İSTİYORUM, DEDİ”

Eşi ve 4,5 yaşındaki kızıyla birlikte Edirne’de tutuklu olduklarını söyleyen Albayrak, “Cezaevine girdiğimde 2,5 yaşında olan kızım 4,5 yaşına geldi ve son iki açık görüşte eşime ve bana ‘Yanınızda kalmak istiyorum’ dedi. Şu an kızım da burada maalesef. Aile boyu cezaevindeyiz. Bu aile durumumuzu gerekli mercilerde tekrar dile getirmenizi istiyorum.” dedi.

Albayrak’ın Gergerlioğlu’na yazdığı mektup şöyle:

“387 GÜNDÜR GÖRMEDİM, 190 GÜNDÜR SESİNİ DUYMADIM”

“Sizlere daha önce Manisa T Tipi Cezaevinden yazmıştım. Allah razı olsun mektubuma cevap yazmışsınız. Lakin ben şu an Edirne L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na 19 Nisan 2024 tarihinde eşim Sevilay Albayrak’ın yanına nakil yazarak geldim. Eşim hükümlü. 7 Ekim 2023 tarihinden beri burada.

Normalde benim buraya gelmeye niyetim yoktu. Dosyam hala Yargıtay sürecinde bozulur, tahliye olur diye bekledim. Ben de yaklaşık 387 gündür görmediğim ve 190 gündür sesini duymadığım eşimin yanına geldim. Haftalık 40 dakikalık kapalı görüş yapıyoruz. Size mektup yazdığımda eşim dışlarda özgürdü. Cezası onandı, cezaevine girdi. Polisler evimi ve alt katta oturan babamın da evini aramışlardı.

“CEZAEVİ SÜREÇLERİ ÇEKİRDEK AİLEMİ YIPRATTI”

İçeri girdikten sonra eşimin de tutuklanması ve tüm cezaevi süreçleri önce çekirdek ailemi, sonra sevdiklerimizi ve bizi sevenleri yıprattı. Bu süreçte babam vefat etti. Cezaevine girdiğimde 2,5 yaşında olan kızım 4,5 yaşına geldi ve son iki açık görüşte eşime ve bana ‘Yanınızda kalmak istiyorum’ dedi. Şu an kızım da burada maalesef. Aile boyu cezaevindeyiz.

“HER ŞEYE RAĞMEN ÜMİTLİYİZ, İNANÇLIYIZ”

Her şeye rağmen ümitliyiz, inançlıyız, güzel, özgür günlerin geleceği kanısındayız. Sizlere her daim dua ediyorum. Ayağınıza taş değmesin. Son olarak sizlerden bu aile durumumuzu gerekli mercilerde tekrar dile getirmenizi istiyorum. Allah ebeden razı olsun sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilim.” 

DİPLOMA TÖRENİNDE TUTUKLANMIŞTI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Matematik bölümünden Mayıs 2017’de mezun olan Sevilay Albayrak, diploma töreninin olduğu gün Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklandı. Albayrak, AİHM’in 26 Eylül 2023’te açıkladığı KHK’lı öğretmen Yalçınkaya kararına göre suç olmayan ByLock kullanmak ve arkadaşlarını dini sohbete çağırmak gibi gerekçelerle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Serbest bırakıldıktan sonra ücretli matematik öğretmenliği yapan Albayrak, 10 Ekim 2022’de eşi ve babasıyla birlikte, kızı 2 yaşındayken Manisa’da ikinci kez gözaltına alındı. Yine serbest bırakılan Albayrak, verilen ceza onanınca 7 Ekim 2023’te, 3 yaşındaki kızıyla birlikte Edirne’de tekrar tutuklandı. Refik Albayrak’a ise aynı gerekçelerle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com