Tutuklu polis müdürlerinin avukatı Ömer Turanlı hayatını kaybetti

17-25 Aralık, Selam Tevhid soruşturması gibi kritik operasyonları yapan polis müdürlerinin avukatlığını üstlenen ve bir süredir kanser tedavisi gören Ömer Turanlı hayatını kaybetti.

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

17-25 Aralık Yolsuzluk soruşturması ve İran istihbaratının Türkiye’deki faaliyetlerine yönelik başlatılan Selam Tevhid soruşturması gibi kritik dosyaları yürüten polis müdürlerinin avukatı olan Ömer Turanlı, İngiltere’de hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Turanlı 48 yaşındaydı.

Ömer Turanlı halen tutuklu olan İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün de avukatlığını üstlenmişti.

“ÜLKEMİZE YAZIK OLUYOR”

Ömer Turanlı (sağda), meslektaşı Kemal Şimşek ile 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarını ortaya çıkaran polis müdürlerinden Ömer Köse’nin (ortada) avukatıydı.

Yolsuzluk operasyonlarını yapan polislere yönelik soruşturmalar kapsamında 22 Temmuz 2014 tarihinde 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Mahkemenin hakimin salona gelmemesi nedeniyle Turanlı, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde “Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Dünden beri nöbetteyiz. Fakat hukuk hiç olmadığı kadar şaibe altına alındı. Hiç olmadığı kadar tartışılır oldu. Biz hukuku bu kadar tartışılır hale getirmeyelim. Ülkemiz yazık oluyor. Hukuk herkese lazım, hukuk garibana, fakire, zengine de lazım. Şu an bakan çocuklarına uygulanan hukukla vatan çocuklarını uygulanan hukuk aynı hukuk değil” açıklaması yapmıştı.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com