‘Üç ameliyat geçirdi, yarası iyileşmemişti’: KHK’lı öğretmen tekrar tutuklandı

KHK'lı öğretmenin ablası : "Önce bağırsak ameliyatı oldu. Tuvalet ihtiyacı için torba kullanıyordu. Sonra kurumuş olan bir böbreğini aldılar. Dün kontrolü vardı. Cezanın bitmesine 2,5 ay kalmıştı. Tutuklanmaz diye düşündük. İnsan olan o halde tutuklamaz."

SEVİNÇ ÖZARSLAN 11 Eylül 2024 GÜNDEM

İzzettin Yenigün, 3. ameliyatını geçtiğimiz ağustos ayının ilk haftasında oldu. Yarası henüz iyileşmeyen Yenigün, doktor kontrolüne gidemeden tutuklandı.

Kayseri’de kapatılan bir dershanede çalıştığı gerekçesiyle 2018’de tutuklanan ve geçen yıl infaz erteleme verilerek tahliye edilen KHK’lı tarih öğretmeni İzzeddin Yenigün hapisten çıktıktan sonra üç ameliyat geçirdiği halde tekrar infaz erteleme verilmediği için bugün hapse girdi.

Ailesiyle birlikte Mardin’de yaşayan Yenigün’ün kalan 2,5 aylık cezayı infaz etmek için Mardin M Tipi Cezaevine götürüldüğü öğrenildi. Denetimli serbestlik hakkı verilirse Aralık 2024’te tahliye edilecek olan Yenigün, verilmezse bir yıl daha hasta haliyle hapis yatmak zorunda kalacak.

Kronos’a konuşan Yenigün’ün ablası A.A., “Kardeşimi cuma günü ‘Aramanız var, iki gün içinde teslim olmanız lazım’ diye aradılar. Annem babam köyde olduğu için o da gidip teslim oldu.” dedi.

“ÜÇ AMELİYAT GEÇİRDİ, YARASI TAM İYİLEŞMEMİŞTİ”

Yenigün’ün tahliye edildikten sonra 3 ameliyat geçirdiğini belirten A.A., “İlk çıktığında bağırsak ameliyatı oldu. Karnını delmişlerdi, tuvalet ihtiyacı için torba kullanıyordu. 3-4 ay sonra kurumuş olan bir böbreğini aldılar. Ağustosun ilk haftası da yine bağırsak ameliyatı oldu. Bağırsakları birleştirdiler. 5 saat ameliyatta kaldı. Yarası tam geçmemişti. Dün kontrolü vardı. Doktora gidemeden hapse girdi. Cezanın bitmesine 2,5 ay kalmıştı. Biz tutuklanmaz diye düşündük, ne olacaktı ki… İnsan olan o halde tutuklamaz.” diye konuştu.

ENTÜBE EDİLİNCE İNFAZ ERTELEME VERİLMİŞTİ

Erciyes Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun olan İzzeddin Yenigün, Kayseri’de kapatılan bir dershanede çalıştığı ve ByLock kullandığı iddiasıyla 27 Haziran 2018’de tutuklandı.

8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Yenigün, beş yıl boyunca kaldığı Kayseri Bünyan, Kahramanmaraş Türkoğlu ve Antalya S Tipi cezaevlerinde birçok sağlık sorunu yaşadı.

Hapse girdiğinde herhangi bir hastalığı olmayan Yenigün, tutukluyken kalın bağırsaklarından ameliyat oldu ve zayıflıktan tanınmayacak hale geldi. Cezaevi koşullarında tedavisi yapılamayan Yenigün, Antalya S Tipi Cezaevinde kalırken 17 Ekim 2023’te yoğun bakıma kaldırılıp entübe edildi. Durumu ciddileşen Yenigün, infaz erteleme verilerek Elim 2023’te tahliye edilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com