6 ay infaz erteleme verilen kanser hastası, 2 ay gecikmeli tahliye edildi

Bir aile yakını, “Adli tıp 6 ay erteleme verdi ama bunun 2 ayı hapiste geçti. Yargıtay 'adli tatil var' diyerek kanser hastasının tahliye dosyasına bakmadı. Bu zamana kadar bekledik. Tedavisi için umarım geç kalınmamıştır." dedi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 24 Eylül 2024 GÜNDEM

Afyonda KHK’lı ailelere para yardımı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve kanser tedavisi gördüğü için Adli Tıp Kurumu tarafından 6 ay infaz erteleme verilen Mustafa Aytaç (31) iki ay gecikmeli tahliye edildi.

Tutuklu olduğu Afyon 1 Nolu T Tipi Cezaevinden serbest bırakılan Aytaç’ın hastane yatağına kelepçeli olarak gördüğü kemoterapi sonrası oldukça zayıfladığı, tanınmayacak hale geldiği görüldü.

Afyon’da 18 Ekim 2022’de tutuklanan ve Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl 6 ay ceza verilen Aytaç’a mart ayında lenfoma teşhisi konuldu.

Durumu ağırlaştığı için 24 Temmuz’da Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nde kaldırılan kemoterapi tedavisi yapılan Aytaç’a Adli Tıp, 31 Temmuz 2024’te 6 ay infaz erteleme verdi.

Ancak Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi, genç mühendisinin cezası Yargıtay tarafından onanmadığı gerekçesiyle dosyasını Yüksek Mahkeme’ye göndererek tahliye işlemini gerçekleştirmedi.

İnfaz erteleme verildiği halde kanserle mücadele eden bir insanın bu kadar zaman bekletilmesinin büyük bir haksızlık olduğunu belirten bir aile yakını, “Zaten 6 ay erteleme verdiler. İki ayı hapiste geçti. Adli tatil nedeniyle Yargıtay dosyaya bakmadı. Bu zamana kadar bekledik. Tedavisi için umarım geç kalınmamıştır.” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com