Akaryakıta rekor zam tarihi belli oldu

Rusya'dan varil başına 30 dolar indirimli petrol ithalatı mayıs ayında rekor kırsa da benzine, motorine ve LGP'ye yeni zam hazırlığı devam ediyor.

KRONOS 08 Haziran 2024 EKONOMİ

Başta benzin ve motorin olmak üzere akaryakıt mamullerinin fiyatına temmuz ayında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı gelecek. ÖTV alınan kalemlere 6 ayda bir üretici fiyatları endeksi (ÜFE) kadar otomatik zam yapılıyor.

ÖTV zammı döviz kuru ve petrol fiyatının seyrine bağlı olarak 8 TL’ye kadar yükselebilir. Akaryakıtın haricinde alkollü içki ve sigara fiyatları da artacak.

ZAM TUTARI ASGARİ 3-4 TL 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon verisini ilan edecek. Böylece yılın ilk 6 ayı itibarıyla ÜFE oranı da ilan edilmiş olacak.


 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın herhangi bir istisna yapmaması hâlinde akaryakıt, alkollü içkiler ve sigara başta olmak üzere bütün kalemlerin fiyatı yüzde 20 artacak.


ÖTV artışı motorin, benzin ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) tarifesini 3 TL ila 4 TL arasında değişen tutarlarda artmasına sebep olacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com