En büyük entelektüel Noam Chomsky’den kötü haber

Dünyaca ünlü dilbilimci, tarihçi ve yazar Noam Chomsky’nin sağlığı kötüleşti. Noam Chomsky konuşma yetisini kaybetti ve hareket edemiyor.

KRONOS 11 Haziran 2024 DÜNYA

Amerikan aktivist, dil bilimci, filozof, mantıkçı, siyasî eleştirmen, tarihçi ve yazar Avram Noam Chomsky.

Dünyaca ünlü dilbilimci, tarihçi ve yazar 95 yaşındaki Noam Chomsky’nin sağlığı kötüleşti. Noam Chomsky’nin konuşma yetisini kaybettiği öğrenildi. Chomsky’nin hareket edemediği ve yürümediği de belirtildi.

Media Lens tarafından paylaşılan Facebook gönderisinde, Noam Chomsky’nin sağlığının bozulmasının ardından bir daha kamuoyuna geri dönme ihtimali oldukça düşük olduğu belirtildi. Chomsky’nin eski asistanı Bev Stohl, Chomsky’nin e-postalara yanıt vermediğini ve röportaj da yapmadığını açıkladı.

Chomsky’nin haziran ayında sağlığının kötüleştiğini söyleyen Stohl, “Hâlâ bizimle birlikte, şu anda haberleri izliyor ancak izlediği şeyden pek de memnun görünmüyor” dedi.

İletişim yeteneğinin iyi durumda olmadığını belirten Stohl, bir ay önce akrabasının Chomsky’yi ziyaret ettiğinde iletişim kurmadığını söyledi:

“Ayakta da duramıyor. Bunun ne kadar süreceğinden emin değilim. Gözleri açık ve çevresinde olup biteni izliyormuş gibi gözüküyor ama acı çekmiyor.”

NOAM CHOMSKY KİMDİR?

Chomsky, 7 Aralık 1928’de doğdu. Modern dilbilimin kurucularından biri olarak kabul edilen Chomsky, “evrensel gramer” teorisi ile tanınıyor. Bu teori, insanların doğuştan dil öğrenme yeteneğine sahip olduğunu ve dilbilgisinin temel yapı taşlarının evrensel olduğunu savunuyor.

Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) profesör olarak uzun yıllar görev yapan Chomsky, politik yazıları ve eleştirileri ile de tanınır. Kapitalizm, emperyalizm, medya ve devlet politikaları üzerine yaptığı eleştirilerle bilinen Chomsky, medya ve propaganda teorileri üzerine önemli eserler üretti.

Chomksy yaşayan en büyük entelektüel olarak biliniyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com