Kulis: Murat Kurum’un bakanlığı AKP’de rahatsızlık, CHP’de memnuniyet yarattı

Kulislere göre Murat Kurum'un bakan olarak atanması AKP'de rahatsızlığa neden oldu. CHP'de ise yeni atama memnuniyet yarattı. İşte nedenleri...

KRONOS 07 Temmuz 2024 GÜNDEM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin istifası sonrası yerine İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerini kaybeden Murat Kurum’un getirilmesi tartışmalara neden oldu. Kulislere göre Murat Kurum’un bakan olarak atanması AKP’de rahatsızlığa neden oldu. CHP’de ise yeni atama memnuniyet yarattı.

Gazete Duvar’ın kulis haberine göre, bazı AKP’liler, Murat Kurum için “Başarı ödüllendirilir. Seçim kaybeden birini bakan yapmak doğru değil” tepkisi gösterdi.

CHP’de ise durum tam tersi. Bir CHP’li yönetici, “Murat Kurum’un orada olması Ekrem İmamoğlu’nun her gün puan toplaması anlamına gelir. Ekrem Bey onun sayesinde sürekli kıyaslamalara maruz kalacak, hatırlamalar olacak. İmamoğlu’nun PR’a ihtiyacı olmayacak” yorumunu yaptı.

AKP’DEN MURAT KURUM’UN ATANMASI ELEŞTİRİ

Kulis haberde şu ifadeler yer aldı:

“14-28 Mayıs seçimlerinin ardından yenilenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ilk değişiklik geçtiğimiz hafta yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Kemal Memişoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine ise Murat Kurum getirildi. Sağlık Bakanı Koca’nın ayrılması sürpriz değildi, çünkü uzun zamandır istifa edeceği konuşuluyordu. Özhaseki’nin görevden alınması ise sürprizdi. Daha da şaşırtıcı olan Özhaseki’nin yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Murat Kurum’un getirilmesi oldu. Seçim sonrası değişim beklenen AK Parti’de bu durum rahatsızlık yarattı. Bazı partililer ‘Başarı ödüllendirilir. Seçim kaybeden birini bakan yapmak doğru değil’ tepkisi gösterdi.


 

Kurum’un yeniden bakan olarak atanması CHP’de ise memnuniyet yarattı. Kurum’un İBB adayı yapılması ile yeniden Çevre Bakanlığı’na getirilmesinde müteahhitlik işleri başta olmak üzere aynı amaç ve hedefin olduğunu söyleyen bir CHP’li yönetici, ‘Murat Kurum’un orada olması Ekrem İmamoğlu’nun her gün puan toplaması anlamına gelir. Ekrem Bey onun sayesinde sürekli kıyaslamalara maruz kalacak, hatırlamalar olacak. İmamoğlu’nun PR’a ihtiyacı olmayacak’ dedi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com