Senaryosu ChatGPT tarafından yazılan filmin galası tepkiler üzerine iptal edildi

The Prince Charles Cinema (Prens Charles Sineması) senaryosunu yapay zekanın yazdığı filmin prömiyerini, gelen tepkiler üzerine iptal etti. “The Last Screenwriter” isimli film, tarihte ilk kez senaryosu bir yapay zeka tarafından yazılan film oldu.

KRONOS 24 Haziran 2024 KÜLTÜR

Prens Charles’ın kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada “Senaryosu yapay zeka tarafından yapılmış filmin fragmanını yayınlar yayınlamaz 24 saat içinde endüstrinin geleceği ile ilgili endişelerini dile getiren tepkiler aldık” dedi.

Peter Luisi’nin yönettiği ve Nicholas Poplin oynadığı The Last Screenwriter (Son Senarist) filminin senaryosu ChatGPT 4 tarafından yazıldı ve gelişmiş bir yapay zeka senaryo yazma sistemi ile yüzleşen bir senaristin hikayesini anlatıyor. Filmin dünya prömiyerinin 23 Haziran pazar günü Londra’daki Prince Charles sinemasında gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak filmin senarist yerine yapay zeka kullanılması konusunda izleyicilerden tepki görmesi üzerinde sinema salonu gösterimi iptal ettiğini duyurdu.


İZLEYİCİ TEPKİSİ
X’te açıklama yayınlayan salon, izleyicilerin tepkisinin sektördeki daha geniş bir soruna işaret ettiğini söyledi.

Filmin yönetmeni Luisi, ise filmin tüm amacının, yapay zekanın film endüstrisi üzerindeki etkisini tartışmak olduğunu söyledi. Luisi “Biz küçük, bağımsız bir İsviçre yapım şirketiyiz. Büyük bir stüdyo değiliz ve bundan para kazanmaya çalışmıyoruz. Bence bu herkesin göz atması gereken önemli bir konu. Dürüst olmak gerekirse, bu filmin senaristlere yardımcı olacağını bile düşünüyorum, çünkü insanlar bir insan olmadan da film yazılabileceğini görünce şaşırabilirler” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com