Selma Ateş: “Bahçeli açıklasın, Sinan’ın verdiği o dosyada ne var?”

Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç dikkat çeken bir iddiada bulundu.

KRONOS 30 Eylül 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin tutuklu 12 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bugün devam ediliyor.

Hafta boyu sürmesi öngörülen duruşmada sanıklar, savcılığın esas hakkındaki mütalaasına yönelik savunmalarını yapacak. Saat 09.30’da başlayan duruşma nedeniyle cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Sinan Ateş’in eşi ve ailesi de mahkemede hazır bulunarak, mütalaayla ilgili görüş belirtti.

Duruşmaya verilen arada Tele1’e konuşan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç, Sinan Ateş’in öldürülmeden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir dosya verdiğini iddia etti. “Dosyayı alan Bahçeli, Sinan’a ‘Gereğini yapacağım’ dedi. Bu dosyada ne vardı?” dedi.

Selma Ateş Kazanç, şunları söyledi:

Sinan Ateş, ne biliyordu? Sinan Ateş, ne yaptı? Bu soruları sormak lazım Devlet Bahçeli’ye. Ya da Sinan Ateş, Devlet Bahçeli’ye vermiş olduğu dosyada Devlet Bahçeli’ye ne sundu? Sinan Ateş, Devlet Bahçeli’ye bir dosya sundu. Bu dosyayı Devlet Bahçeli, kendisi aldı ve Sinan’a da ‘Gereğini yapacağım’ dedi. Bu dosyada ne vardı? Sinan, dosyasını teslim etti. Bakın, Sinan 15 ay görev yaptı. Görev yaptığı süre boyunca yapmış olduğu her şeyi Devlet Bahçeli’nin talimatıyla yaptı. Devlet Bahçeli’den habersiz hiçbir şey yapmadı. Sinan, bir akademisyendi ve ‘Devlet Bahçeli’ye sadakatle bağlıyım’ dedi. Yurt dışından geldiği gün yapılan suikast girişiminden sonra da bunu söyledi. Suikast girişimi yapıldığını, takip edildiğini, öldürülmek istendiğini İsmet Büyükataman’a da diğerlerine de söyledi. Neden sessiz kaldılar?

“DOSYANIN İÇERİĞİNİ BİLİYORUM, BAHÇELİ AÇIKLASIN”

Kazanç, “Bu dosyanın tarihi ve içeriğiyle ilgili sizin bir bilginiz var mı? İçeriğinde ne vardı ve ne zaman sunuldu Devlet Bahçeli’ye bu rapor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

İçeriğini bizler biliyoruz. Zamanını tam olarak hatırlamıyorum. Siz de takdir edersiniz ki; iki senedir yaşadığımız üzüntü ve üzerine de babamın acısıyla ister istemez bazı şeyleri unutabiliyoruz. Dosyanın içeriğinde ne olduğunu tabiiki biliyorum. Sinan’ın anlatımıyla biliyorum. Sinan, ben, annem ve babam Bursa’daki evde oturup konuştuk, Sinan ne var ne yoksa hepsini anlattı. Başına gelebilecekleri ve onu öldürmek istediklerini de söyledi. Bu dosyanın içeriğini Devlet Bahçeli okudu. Okuduysa şimdi bunu açıklasın.


“KATLEDİLMESİNE SESSİZ KALDINIZ, BUNUN DA BİR HESABI OLACAK”

Sinan’ın sonunu hazırlayanların bir cezası olmalı. Suçu vardır veya yoktur demiyorum. Çünkü o partinin başında siz varsınız, Devlet Bahçeli var. Ve Sinan’ın katledilmesine sessiz kaldınız. Bunun da bir hesabı olacak. Sizler bunu yargı önünde vermeseniz bile Allah huzurunda bunun hesabını vereceksiniz. Biz de bu günü bekleyeceğiz. Elbet bir gün Sinan Ateş’in hesabı sorulacak. Ama sorulmazsa, Türkiye Cumhuriyeti’nde kara bir leke olarak kalacaktır bu cinayet.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com